Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις μετά την ένταση στο ΑΠΘ – Οι φοιτητές κατηγορούν τα ΜΑΤ για υπερβολική χρήση βίας

Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις μετά την ένταση στο ΑΠΘ – Οι φοιτητές κατηγορούν τα ΜΑΤ για υπερβολική χρήση βίας

Έγιναν στη διάρκεια της διαμαρτυρίας κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας

Δύο άτομα συνελήφθησαν για την ένταση που σημειώθηκε το μεσημέρι στο ΑΠΘ, ανάμεσα σε φοιτητές και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., στη διάρκεια διαμαρτυρίας κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Σύμφωνα με τη δικογραφία, τούς αποδίδεται η πράξη της διατάραξης κοινής ειρήνης.

Από την αστυνομία είχαν προσαχθεί συνολικά τρία άτομα και με αφορμή την εξέλιξη αυτή, μέλη φοιτητικών συλλόγων προέβησαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, επί της οδού Μοναστηρίου. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, η ένταση προκλήθηκε όταν άτομα που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία πέταξαν μπουκάλια, αβγά κι άλλα αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο και απάντησαν με χρήση χημικών.

Οι φοιτητές κατηγορούν τα ΜΑΤ για υπερβολική χρήση βίας

Σε καταγγελία για υπερβολική χρήση βίας από την πλευρά των ΜΑΤ, στη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν νωρίτερα στο ΑΠΘ, προχώρησαν οι φοιτητές.

Ένας από αυτούς μάλιστα, σήκωσε την μπλούζα του δείχνοντας σημάδια από χτυπήματα γκλομπ, όπως λέει, επισημαίνοντας ότι η επίθεση που έγινε και σε άλλους φοιτητές, ήταν χυδαία και πως στη διάρκεια της μία φοιτήτρια βρέθηκε να είναι σε ημιλιπόθυμη κατάσταση.

Άλλος φοιτητής, σε δηλώσεις του, έκανε λόγο για τακτική που αποφασίστηκε από την κυβέρνηση στην οποία συμπεριλαμβάνεται η “στρατοπέδευση” των αστυνομικών δυνάμεων στα πανεπιστήμια, κάτι το οποίο όπως τόνισε, οι φοιτητές δεν θα επιτρέψουν σε καμία περίπτωση, αναφέρθηκε στο GRtimes.

Από την πλευρά της, η φοιτήτρια που έχασε τις αισθήσεις της, υποστήριξε ότι η επίθεση ήταν αναίτια και ότι οι αστυνομικοί συνέχισαν να χτυπούν φοιτητές ακόμη και όταν τους είχαν στριμωγμένους στα κάγκελα.

Η ίδια αναφέρει ότι αρχικά δέχτηκε το χτύπημα από μία ασπίδα, ενώ στη συνέχεια δέχτηκε χημικό στο πρόσωπο και λιποθύμησε.