Τραγωδία στην Εύβοια: Συγκλονίζουν οι γονείς του βρέφους για το χρονικό της ηλεκτροπληξίας

Τραγωδία στην Εύβοια: Συγκλονίζουν οι γονείς του βρέφους για το χρονικό της ηλεκτροπληξίας

«Βρήκε ένα ανοιχτό αντικουνουπικό και έβαλε τρία δάχτυλα μέσα», περιγράφει η περίλυπη μητέρα - Δυστυχώς το κοριτσάκι δεν φορούσε παπούτσια

Ακόμα δεν μπορεούν να το πιστέψουν στο Αλιβέρι Ευβοίας, πvς ένα κοριτσάκι μόλις 12 μηνών έχασε τη ζωή του από ηλεκτροπληξία ενώ βρισκόταν στο σπίτι με τη μητέρα του. Συγκλονίζουν με τις περιγραφές τους οι γονείς για το χρονικό της τραγωδίας.

Οι κάτοικοι στο Αλιβέρι παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις γύρω από τον χαμό του του βρέφους μέσα στο σπίτι. Δεν μπορούν να πιστέψουν ότι το μικρό κοριτσάκι έπαθε ηλεκτροπληξία βάζοντας τα δαχτυλά του στην πρίζα πριν η μητέρα του προλάβει να αντιδράσει.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το κοριτσάκι έβαλε το χέρι του στην πρίζα με αποτέλεσμα να το χτυπήσει το ρεύμα και να χάσει την ζωή του. Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από τους ίδιους τους γονείς του χωρίς όμως οι γιατροί να καταφέρουν να το σώσουν.

«Ηλεκτροπληξία έπαθε, την τράβηξα αλλά δεν πρόλαβα»

Η περιγραφή της μητέρας συγκλονίζει: «Ηλεκτροπληξία έπαθε, την τράβηξα αλλά δεν πρόλαβα. Εκεί ήμουν. Αυτά τα μικρά τα αντικουνουπικά του χώρου έχουμε πολλά είμαστε σε χωριό και έχουμε πάρα πολλά κουνούπια όλη ημέρα. Βρήκε ένα ανοιχτό και έβαλε τρία δάχτυλα μέσα».

Την ώρα της απίστευτης τραγωδίας στο σπίτι βρισκόταν η μητέρα με το βρέφος και την άλλη της κόρη. Ετοίμαζε το φαγητό και το κακό δεν άργησε να γίνει

Ο πατέαρας του κοριτσιού είπε στο Mega: «Γύριζε το φαγητό η μάνα τους και λέει στην άλλη μου την κόρη ‘’παρ’ την λίγο να μαγειρέψω, πάρ’ την λίγο γιατί θα την πάρουν τα λάδια’’… Ακούει τον θόρυβο η γυναίκα μου, πετάγεται, την τραβάει πίσω, την παίρνει αγκαλιά, της βάζει νερό, όπως λιποθυμάει ένα παιδάκι».

Έντρομη η νεαρή μητέρα τηλεφώνησε στο σύζυγό της που έλειπε από το σπίτι και προσπάθησε να δώσει στο βρέφος τις πρώτες βοήθειες.

«Κατευθείαν πήρα τηλέφωνο τον παιδίατρο, μου είπε να της ρίξω νερό, της έριξα νερό πήρα τηλέφωνο τον άντρα μου και ήρθε και ήρθαμε στο κέντρο υγείας, είναι το πιο κοντινό», διευκρίνισε η μητέρα του παιδιού.

Άνοιξε τα μάτια του, ανέπνεε, μιλάγαμε και με τη γιατρό, την παιδίατρο «Καν’ τε μαλάξεις, το ένα, το άλλο, όλα καλά θα πάνε, όλα καλά θα πάνε…».

«Επειδή δεν φόραγε παπούτσια...»

Ο πατέρας του παιδιού έφτασε στο σπίτι και με την μητέρα το μετέφεραν στο κέντρο υγείας του Αλιβερίου. Δυστυχώς όμως ήταν ήδη πολύ αργά.

«Το φέραμε στο κέντρο υγείας, ανέπνεε, τελικά βγαίνει έξω ο γιατρός και μου λέει ‘’Τέρμα. Ήταν ακαριαίο φίλε’’, μου λέει. «Απλώς», μου λέει, «δούλευε η καρδιά του», δήλωσε ο πατέρας.

«Μου είπαν από το νοσοκομείο ότι επειδή δεν φόραγε παπούτσια, το παιδί είναι μικρό, τώρα περπάτησε, είναι δέκα μηνών. Μου είπαν ότι επειδή δεν φόραγε παπούτσια έπαθε γείωση κάπως το είπαν, αν φόραγε παπούτσια δεν θα το χτύπαγε το ρεύμα. Ήταν ξυπόλητο μου είπαν και γι’ αυτό το χτύπησε. Τώρα περπάτησε, τώρα, τώρα, δεν μπορούσε με παπούτσια», είπε η μητέρα του παιδιού.

Δικογραφία για τον θάνατο του 12 μηνών βρέφους σχηματίζει το τοπικό αστυνομικό τμήμα.