Δίκη Φιλιππίδη: Κατ’ αντιπαράσταση εξέταση Μπιμπίλα – Νίνου θα ζητήσει η υπεράσπιση

Δίκη Φιλιππίδη: Κατ’ αντιπαράσταση εξέταση Μπιμπίλα – Νίνου θα ζητήσει η υπεράσπιση

«Έψαξα πολύ, άκουσα πολλά που δεν γνώριζα. Έκανα έρευνα, για να αποφασίσω αν θα καταθέσω και βρέθηκα προ απροόπτου» είπε ο πρόεδρος του ΣΕΗ

Την πρόθεση της να ζητήσει την κατ' αντιπαράσταση εξέταση του Σπύρου Μπιμπίλα και της συζύγου του Πέτρου Φιλιππίδη, Ελπίδας Νίνου, γνωστοποίησε η υπεράσπιση του κατηγορούμενου ηθοποιού.

Λίγο πριν πέσει η αυλαία της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας, ο συνήγορος του Πέτρου Φιλιππιδη, Μιχάλης Δημητρακοπουλος, ανακοίνωσε ότι θα υποβληθεί το επίμαχο αίτημα στην αυριανή συνεδρίαση, οπότε και θα συνεχίσει την κατάθεση του ο πρόεδρος του ΣΕΗ. Ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος υπήρξε στενός φίλος του Πέτρου Φιλιππίδη και της συζύγου του για περίπου 30 χρόνια, στη χειμαρρώδη κατάθεση του ανέφερε, πως αναθεώρησε την στάση του απέναντι στον κατηγορούμενο, μετά από προσωπική έρευνα που έκανε. «Έψαξα πολύ, άκουσα πολλά που δεν γνώριζα. Έκανα έρευνα, για να αποφασίσω αν θα καταθέσω και βρέθηκα προ απροόπτου» είπε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο μάρτυρας αναφέρθηκε στους φίλους του κατηγορούμενου λέγοντας : «Υπήρχαν κατά περιόδους και μετά έφευγαν. Οι κουμπάροι του έκοψαν κάθε σχέση εδώ και δέκα χρόνια για παράδειγμα...».

Πολιτική Αγωγή: Είναι ένας άνθρωπος που τον άφησαν όλοι στη δύσκολη στιγμή;
Μάρτυρας : Είδαν ίσως κάποια πράγματα ή ήρθαν σε ρήξη στο θέατρο. Ούτε εγώ είχα στο τέλος αυτή την τόσο στενή σχέση.
Πολιτική Αγωγή: Γνωρίζετε εσείς αν ήταν αποτρεπτικό, το να βρίσκεται στο θέατρο, να κάνει κάποιες πράξεις;
Μάρτυρας: Όχι, θα μπορούσε. Είχε δικό του μεγάλο καμαρίνι, θα μπορούσε.
Πρόεδρος: Δε θα μπορούσε να ακουστεί; Αν υπήρχαν άλλοι δίπλα;
Μάρτυρας: Ε, τώρα δε μπορώ να πω ονόματα, αλλά έχει ακουστεί στο παρελθόν κάτι από το καμαρίνι. Μου το έχουν πει.

Μαρία Ζαχαροπούλου