Χαϊδάρι: Κινηματογραφική απόδραση από το Αστυνομικό Τμήμα

Χαϊδάρι: Κινηματογραφική απόδραση από το Αστυνομικό Τμήμα

Αστυνομικός γαντζώθηκε από το αυτοκίνητο των δραστών

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η ΕΛΑΣ στη δυτική Αττική για τον εντοπισμό δύο Ρομά οι οποίοι το απόγευμα της Κυριακής κατάφεραν να αποδράσουν με κινηματογραφικό τρόπο από το Αστυνομικό Τμήμα Χαϊδαρίου.

Όλα ξεκίνησαν όταν τις μεσημεριανές ώρες αστυνομικοί σταμάτησαν για έλεγχο τρία άτομα που κρίθηκαν ύποπτα, τα οποία οδηγήθηκαν στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων. Οι τρεις νεαροί κρατούνταν στο χώρο προσωρινής κράτησης του Α.Τ. Χαϊδαρίου, μέχρι που κάποια στιγμή ο αξιωματικός υπηρεσίας πήγε για να τους ενημερώσει ότι σε βάρος του ενός εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση και συνεπώς ήταν καταζητούμενος. Τότε, βρήκαν την ευκαιρία να σπρώξουν τον αξιωματικό και να αρχίσουν να τρέχουν για να διαφύγουν.

Ο σκοπός του Αστυνομικού Τμήματος και ακόμα ένας αστυνομικός κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον έναν και να τον συλλάβουν, ενώ οι άλλοι δύο εξαφανίστηκαν.

Κατά την καταδίωξή τους ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά, καθώς δέχτηκε χτυπήματα από τα δύο άτομα που κατάφεραν να διαφύγουν. Ο αστυνομικός προκειμένου να τους ακινητοποιήσει γαντζώθηκε από το αυτοκίνητό τους για κάποια μέτρα.

Σε βάρος του αξιωματικού υπηρεσίας και του σκοπού σχηματίστηκε η προβλεπόμενη σε αυτές τις περιπτώσεις δικογραφία, ενώ με προφορική εντολή εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι.