Ζάκυνθος: Κλειστό και σήμερα το Ναυάγιο – Αναμένεται κλιμάκιο του ΟΑΣΠ

Ζάκυνθος: Κλειστό και σήμερα το Ναυάγιο – Αναμένεται κλιμάκιο του ΟΑΣΠ

Θα εξετάσει τόσο την συγκεκριμένη παραλία, όσο και άλλες στο νησί όπως τις Μυζήθρες και το Γαλάζιο Σπήλαιο, μετά το χθεσινό σεισμό

Να παραμείνει και σήμερα κλειστό για τους επισκέπτες το Ναυάγιο Ζακύνθου, αποφάσισε χθες το Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας, καθώς αναμένεται επίσκεψη κλιμακίου του ΟΑΣΠ που θα εξετάσει τόσο την συγκεκριμένη παραλία, όσο και άλλες στο νησί όπως τις Μυζήθρες και το Γαλάζιο Σπήλαιο.

Το κλιμάκιο ήταν προγραμματισμένο να επισκεφθεί τη Ζάκυνθο, ωστόσο ο χθεσινός σεισμός επέσπευσε την επίσκεψη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η απόφαση για παράταση του κλεισίματος του Ναυαγίου, από τα μέλη του ΣΟΠΠ, δεν ελήφθη τόσο λόγω της χθεσινής μικρής κατολίσθησης, όσο από το γεγονός ότι -όπως καταγγέλλεται- η δημοτική αρχή, δείχνει αμέλεια στην εφαρμογή των μέτρων που επιβάλλει η μελέτη Λέκκα, για την ασφαλή λειτουργία του Ναυαγίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τόσο κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαχείρισης του Ναυαγίου, όσο και σε ανακοίνωση που εξεδόθη από το υπ. Τουρισμού, γίνεται για πολλοστή φορά σύσταση, ουσιαστικά στον δήμαρχο κ. Αρετάκη, καθώς είναι δική του ευθύνη, να τηρούνται αυστηρά τα μέτρα πρόσβασης στο Ναυάγιο.