Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: «Κάποιοι θέλουν να τον εξαφανίσουν από το επάγγελμα», είπε η σύζυγός του

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: «Κάποιοι θέλουν να τον εξαφανίσουν από το επάγγελμα», είπε η σύζυγός του

«Η πίτα στο θέατρο έχει ξανά μοιραστεί. Άλλαξε το σκηνικό. Ο Φιλιππίδης ήταν περιττός… Στο μέλλον θα αποκαλυφθεί από που οργανώθηκε», ισχυρίστηκε η Ελπίδα Νίνου

Για οργανωμένες καταγγελίες σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη που εξυφαίνονταν για ένα χρόνο και μπήκαν κάτω από την ομπρέλα του #metoo έκανε λόγο συνεχίζοντας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η σύζυγος του , Ελπίδα Νίνου.

«Η πίτα στο θέατρο έχει ξανά μοιραστεί. Άλλαξε το σκηνικό. Ο Φιλιππίδης ήταν περιττός… Στο μέλλον θα αποκαλυφθεί από που οργανώθηκε» σημείωσε προσθέτοντας «Οι καταγγελίες άρχισαν από τρεις γυναίκες που πήγαιναν σε εκπομπές και ήθελαν να καταγγείλουν κάποιους ανθρώπους. Και το νομικό τμήμα των καναλιών έψαχνε αν μπορούσαν να το κάνουν. Έγιναν συναντήσεις πολλές, παρθήκαν πολλά τηλέφωνα. Θα αποκαλυφθούν στη δίκη».

«Τον Πέτρο τον αγαπάω βαθιά. Δεν έμεινα μαζί του από κανένα οικονομικό συμφέρον» ανέφερε η μάρτυρας όταν οι ερωτήσεις των συνηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας εστίασαν στις εξωσυζυγικές σχέσεις που φέρεται ότι είχε ο κατηγορούμενος και τον τρόπο με τον οποίο τις αντιμετώπισε.

«Στους ανθρώπους που αγαπώ είμαι πάντα δίπλα τους και έχω πολύ βαθιά και δυνατά συναισθήματα για τους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω μου» τόνισε εμφανώς φορτισμένη η σύζυγος του κατηγορούμενου.

Η κ. Νίνου δέχτηκε σειρά ερωτήσεων για τη σχέση με τον σύζυγο της και το ενδεχόμενο να της λέει ψέματα για τις καταγγελίες . «Είναι τέτοιες οι συνθήκες που δεν νομίζω ότι θα μου έλεγε ψέματα. Είμαστε στο μηδέν, καταστράφηκε η ζωή μας . Φυλακίστηκε, εξαφανίστηκε από τη δουλειά του . Κάποιοι θέλουν να τον εξαφανίσουν από το επάγγελμα» είπε και στη συνέχεια ξέσπασε λέγοντας:

«Όταν κάποιος βρίσκεται κάτω δίνω το χέρι μου να τον σηκώσω, αν βρέχει και είναι μούσκεμα του ανοίγω την ομπρέλα. Εγώ αυτό πρεσβεύω. Δεν με ενδιαφέρουν ούτε τα σπίτια , ούτε τα λεφτά. Με τον ίδιο τρόπο βρίσκομαι στο πλευρό του πάντα. Προέρχομαι από φτωχή οικογένεια, έχω μάθει να ζω με τα λίγα. Είχα τα πολλά και ξαναγύρισα στα λίγα. Δεν με ενδιαφέρει. Ο σύζυγος μου δούλευε από το πρωί έως το βράδυ και εγώ δούλευα…».

Πολιτική Αγωγή: Τα όρια του συζύγου σας τα ξέρετε;

Μάρτυρας: Το σύζυγο μου τον ξέρω πολύ καλά 30 χρόνια. Πρέπει να απολογηθώ για τις επιλογές μου;

Πρόεδρος: Δεν θα την κρίνουμε για τις επιλογές της

Υπεράσπιση: Δεν θα την κρίνουμε αλλά θα τη σταυρώσουμε …

Μάρτυρας: Θέλετε να σας πω αν ανέχτηκα τις εξωσυζυγικές σχέσεις ; Είμαι εδώ …

Υπεράσπιση: Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω.Πνεύμα και ηθική είμαστε όλοι εδώ.

Μάρτυρας: Σε όλους τους ανθρώπους ακολουθώ τη συγχώρεση, την κατανόηση και την αγάπη…

Πολιτική αγωγή: Υπήρξατε μια γυναίκα ανεκτική ;

Μάρτυρας: Δεν δέχομαι το χαρακτηρισμό . Είμαι μια γυναίκα συναισθηματική. Έχουμε ταπεινωθεί , έχουμε φτάσει στον πάτο και θεωρώ ότι δεν θα μπορούσε να μου πει ψέματα. Ήταν ένα χρόνο στη φυλακή. Έχει τιμωρηθεί πολύ αυστηρά. Εγώ και το παιδί του είμαστε δίπλα του . Θέλετε να πεθάνουμε; Να πεθάνουμε …

Η μάρτυρας εξέφρασε τη θέση ότι ο βιασμός είναι μία τραυματική εμπειρία που το θύμα θέλει να μοιραστεί με τους κοντινούς του ανθρώπους. «Η άποψή μου είναι ότι εάν έχεις υποστεί βιασμό δεν σε κρατάει τίποτα να το καταγγείλεις. Γυναίκες της καθημερινότητας, ακόμα και παιδιά πηγαίνουν και το καταγγέλλουν» ανέφερε σχετικά με το χρόνο που έγιναν οι καταγγελίες σε βάρος του συζύγου της.

«Είμαι υπέρ των κακοποιημένων ανθρώπων, έχω βοηθήσει πάρα πολλές γυναίκες που έχουν χτυπηθεί. Πιστεύω ότι ο άνθρωπος που έχει υποστεί βίαιη πράξη πηγαίνει και το καταγγέλλει εκείνη τη στιγμή» υποστήριξε η κ. Νίνου η οποία συνεχίζει αύριο την κατάθεση της.

Παρακαλούμε περιμένετε ...