Κρήτη: Τραγωδία με μετανάστες – 4χρονη μεταφέρθηκε νεκρή στο νοσοκομείο

Κρήτη: Τραγωδία με μετανάστες – 4χρονη μεταφέρθηκε νεκρή στο νοσοκομείο

Δύο άτομα χρειάστηκε να νοσηλευτούν στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου

Ένα κορίτσι 4 ετών μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο των Χανίων.

Πρόκειται για αλλοδαπή που βρισκόταν για μέρες σε ακυβέρνητο σκάφος που εντοπίστηκε από τις λιμενικές αρχές στα νότια του Ηρακλείου.

Ειδικότερα, το μεσημέρι της Τρίτης ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού από το αντίστοιχο κέντρο της Μάλτας ότι το Φ/Γ πλοίο «BBC PEARL» σημαίας ANTIGUA BARBUDA διέσωσε 63 αλλοδαπούς από ακυβέρνητο σκάφος σε περιοχή ευθύνης αρμοδιότητας Μάλτας.

Ο πλοίαρχος του ανωτέρω πλοίου και ενώ συνέχιζε να πλέει σε περιοχή ευθύνης αρμοδιότητας Μάλτας, αιτήθηκε από το Rescue Coordination Centre (RCC) Μάλτας την αποβίβαση δύο εκ των διασωθέντων λόγω απώλειας των αισθήσεων τους. Στη συνέχεια το RCC Μάλτας αιτήθηκε την συνδρομή του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. το οποίο επικοινώνησε με τον πλοίαρχο του «BBC PEARL».

Ο ανωτέρω πλοίαρχος αιτήθηκε την αποβίβαση της 4χρονης αλλοδαπής, ενώ ενημέρωσε ότι το έτερο άτομο ανέκτησε τις αισθήσεις του. Άμεσα απογειώθηκε ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ δόθηκε εντολή στον πλοίαρχο όπως εκτρέψει την πορεία του σε περιοχή ευθύνης Ελλάδας προκειμένου μειωθεί ο χρόνος παραλαβής της ασθενούς από το ελικόπτερο.

Η 4χρονη, η οποία δεν είχε τις αισθήσεις της, και η μητέρα συνοδός της, παρελήφθησαν από το ελικόπτερο, 50 ν.μ. νότια της Παλαιόχωρας και μεταφέρθηκαν στο ελικοδρόμιο του Νοσοκομείου Χανίων, όπου από τους θεράποντες ιατρούς διαπιστώθηκε ο θάνατος της ανήλικης.

Οι υπόλοιποι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν για πρώτες βοήθειες και διαμονή στο κλειστό Γυμναστήριο Μοιρών, ενώ δύο άτομα χρειάστηκε να νοσηλευτούν στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου.

Παρακαλούμε περιμένετε ...