Πέτρος Φιλιππίδης: Καταθέτει σήμερα η σύζυγος του Ελπίδα Νίνου – «Είμαι πάντα δίπλα του»

Πέτρος Φιλιππίδης: Καταθέτει σήμερα η σύζυγος του Ελπίδα Νίνου – «Είμαι πάντα δίπλα του»

Θεωρεί ότι οι καταγγελίες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα

«Είμαι πάντα δίπλα του» έλεγε σε πρόσφατη δήλωσή της για τον Πέτρο Φιλιππίδη η Ελπίδα Νίνου. Η σύζυγος του κατηγορούμενου, για έναν βιασμό και δυο απόπειρες βιασμού, είναι δίπλα του από την πρώτη στιγμή που οι καταγγελίες σε βάρος του είδαν το φως της δημοσιότητας ενώ τους τελευταίους τέσσερις μήνες που είναι σε εξέλιξη η δίκη του δεν έλειψε ούτε μια μέρα από το πλευρό του.

Η Ελπίδα Νίνου σήμερα, εκτός απροόπτου, αναμένεται να ανέβει στο βήμα του μάρτυρα για να πει τη δική της εκδοχή για τα γεγονότα που έφεραν στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου τον σύζυγο της. Η σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη έχει κάνει ξεκάθαρο πως θεωρεί ότι οι καταγγελίες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Μάλιστα, στην κατάθεση της, στο πλαίσιο της έρευνας, φέρεται να είχε αναφερθεί αναλυτικά στις καταγγελίες σε βάρος του συζύγου της επιχειρώντας να αποδυναμώσει τους ισχυρισμούς των νεαρών γυναικών που στρέφονται σε βάρος του ηθοποιού.

Αναφερόμενη στην νεαρή γυναίκα που κατηγορεί τον Πέτρο Φιλιππίδη για βιασμό το 2008 μέσα στο θέατρο η Ελπίδα Νίνου φέρεται να υποστηρίζει πως την γνώρισαν μέσω της μητέρας της η οποία είναι, επίσης, ηθοποιός και τους την είχε συστήσει ο Σπύρος Μπιμπίλας. «Ήμουν προστατευτική μαζί της και της συμπαραστεκόμουν» φέρεται να λέει η σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη σημειώνοντας ότι εκείνος είχε βοηθήσει τη νεαρή κοπέλα στην εγγραφή της στην σχολή θεάτρου καθώς είχε χάσει την εξεταστική.

«Αυτό που μου είχε κάνει εντύπωση στη συμπεριφορά της ήταν ότι είχε θρασύτητα, ότι ήταν παρορμητική, δε σεβόταν τα όρια των άλλων..» υποστηρίζει περιγράφοντας πως απρόσκλητη έμπαινε στα καμαρίνια των ηθοποιών με τους οποίους δεν είχε καμία σχέση, με τη δικαιολογία ότι είχε έρθει για να δει τη μητέρα της. Η κ. Νίνου υποστηρίζει πως το 2008 η καταγγέλλουσα άρχισε να παίρνει τηλέφωνο τον σύζυγό της ακόμη και στις διακοπές τους με τον εκείνον να της απαντά πως λόγω της γνωριμίας τους από τη σχολή ενδιαφερόταν και ήθελε να δει τι κάνει. «Εγώ όμως είχα καταλάβει ότι μάλλον αυτή είχε ερωτευτεί τον σύζυγό μου» αναφέρει η σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη απορρίπτοντας όλους τους ισχυρισμούς της νεαρής κοπέλας. «Είμαι σίγουρη ότι η καταγγέλλουσα πήγε στο θέατρο αυτοβούλως και χωρίς να έχει προσκληθεί» φέρεται να αναφέρει τονίζοντας πως ο σύζυγος της ως σκηνοθέτης εκείνης της παράστασης δεν είχε καμαρίνι και πάντα στο θέατρο υπήρχε πολύς κόσμος που έκανε πρόβες. «Είναι αδύνατον να συνέβη αυτό που περιγράφει στην κατάθεσή της, χωρίς να το αντιληφθεί κάποιος τρίτος. Μου κάνει εντύπωση ότι έχει καταγγείλει αυτό το γεγονός και μετά, όπως λέει στην κατάθεσή της, παραμένει στο χώρο και παρακολουθεί την πρόβα» σημειώνει.

Για την δεύτερη νεαρή γυναίκα που καταγγέλλει ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης αποπειράθηκε να την βιάσει μέσα στο καμαρίνι του η σύζυγο του φέρεται να εστιάζει στον ισχυρισμό της ότι «κόπηκε» από δυο σήριαλ μετά από παρέμβαση του κατηγορούμενου ηθοποιού.

«Θέλω να αναφέρω ότι χρησιμοποιεί ένα ψέμα για να μπει στον χώρο, δηλαδή ότι είναι ανιψιά του δικηγόρου μεγαλομετόχου καναλιού καθώς επίσης ισχυρίζεται ψευδώς ότι ο σύζυγός μου, εκμεταλλευόμενος τη σχέση του με μεγαλομέτοχο του καναλιού, την έκοψε από δύο σίριαλ του εν λόγω καναλιού, στα οποία, κατά τους ισχυρισμούς της, είχε επιλεγεί να εργαστεί ως ηθοποιός, καθώς ενώ ισχυρίζεται ότι είχε αυτόν τον συγγενικό δεσμό με τον προσωπικό δικηγόρο του μεγαλομετόχου, δε χρησιμοποίησε αυτή τη γνωριμία απευθείας για να βρει δουλειά αλλά απευθύνθηκε στον σύζυγό μου, ισχυριζόμενη, όπως η ίδια αναφέρει, ότι μπήκε από την πίσω πόρτα του θεάτρου και όχι από μπροστά» εμφανίζεται να λέει η Ελπίδα Νίνου η οποία υποστηρίζει ότι δεν γνωρίζει την τρίτη κοπέλα που καταγγέλλει τον Πέτρο Φιλιππίδη ότι αποπειράθηκε να την βιάσει μέσα στο αυτοκίνητο του.

«Θέλω να αναφέρω ότι δεν τη γνωρίζω, θέλω όμως να πω ότι τα καθίσματα του αυτοκινήτου που είχαμε τότε και ήταν ένα μαύρο τζιπ, ήταν μαύρα και όχι ανοιχτόχρωμα, όπως αναφέρει στην κατάθεσή της. Όταν δε, κλειδώνει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, ο οδηγός και ο συνοδηγός μπορούν να ανοίξουν την πόρτα και να βγουν από αυτό, δεν μπορεί όμως κάποιος άλλος να ανοίξει την πόρτα από έξω και να μπει σε αυτό. Το κλείδωμα δε, του αυτοκινήτου γίνεται αυτόματα και δεν χρειάζεται καμιά ενέργεια του οδηγού» φέρεται να υποστηρίζει.

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης της κ. Νίνου θα συνεχιστεί η εξέταση μαρτύρων με τον Σπύρο Μπιμπίλα να είναι ένας από τους επόμενους που θα βρεθεί στην δικαστική αίθουσα.