Ρούλα Πισπιρίγκου: Οι ιατροδικαστές Καρακούκης και Καλόγρηας κατέθεσαν ότι οι θάνατοι Μαλένας και Ίριδας δεν ήταν από παθολογικά αίτια

Ρούλα Πισπιρίγκου: Οι ιατροδικαστές Καρακούκης και Καλόγρηας κατέθεσαν ότι οι θάνατοι Μαλένας και Ίριδας δεν ήταν από παθολογικά αίτια

Πολύωρες οι καταθέσεις των δύο γιατρών ενώπιον της 35ης τακτικής ανακρίτριας

Πολύωρες καταθέσεις, στο πλαίσιο της ανάκρισης για τους θανάτους των δυο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα, έδωσαν ενώπιον της 35ης τακτικής ανακρίτριας ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών Νίκος Καρακούκης και ο ιατροδικαστής Νίκος Καλόγρηας.

Οι δυο ιατροδικαστές πέρασαν το κατώφλι της δικαστικής λειτουργού, που χειρίζεται την υπόθεση με κεντρικό πρόσωπο την μητέρα των παιδιών Ρούλα Πισπιρίγκου, προκειμένου να δώσουν διευκρινίσεις σχετικά με την πορισματική τους αναφορά η οποία άλλαξε τα δεδομένα στην υπόθεση και οδήγησε σε νέα κακουργηματική δίωξη σε βάρος της 33χρονης.

Οι κ.κ. Καρακούκης και Καλόγρηας φέρονται να επιβεβαίωσαν στις καταθέσεις τους τα επιστημονικά τους συμπεράσματα ότι ο θάνατος της Μαλένας και της Ίριδας δεν οφείλεται σε παθολογικά αίτια.

Είναι χαρακτηριστικό στο πόρισμα που φέρει την υπογραφή των δυο ιατροδικαστών αναφέρεται ότι «ο συνδυαστικός αποκλεισμός παθολογικών αιτιών θανάτου οδηγεί, σύμφωνα με τη μεθοδολογία της εργασίας, στον βίαιο μηχανισμό θανάτου. Με δεδομένο τον αποκλεισμό επίδρασης μηχανικού, ηλεκτρικού ή άλλου παράγοντα, καθώς και της δηλητηρίασης, η διαγνωστική προσέγγιση κατευθύνεται στον στερητικό (ασφυκτικό) μηχανισμό θανάτου».

Η ανάκριση θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες με καταθέσεις μαρτύρων ενώ τελευταία θα κληθεί σε απολογία η προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία ,πλέον, κατηγορείται για την δολοφονία και των τριών παιδιών της.