Κορονοϊός – Μαγιορκίνης: Νέα μέτρα στα σχολεία αν υπάρξουν αύξηση στα κρούσματα

Κορονοϊός – Μαγιορκίνης: Νέα μέτρα στα σχολεία αν υπάρξουν αύξηση στα κρούσματα

Γιατί έκρουσε καμπανάκι για όσους δεν έκαναν την τρίτη δόση του εμβολίου

Για την πανδημία του κορονοϊού και την έναρξη των σχολείων, μίλησε ο ο Καθηγητής Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Αξίζει να ξεκινήσουμε έτσι στα σχολεία, χωρίς μάσκες και μέτρα, ανάλογα και με την εικόνα που έχουμε μέχρι στιγμής γενικότερα στην κοινωνία. Θα επανεξετάσουμε την κατάσταση τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, ανάλογα με την αύξηση της μεταδοτικότητας», είπε στον ΑΝΤ1.

Σχετικά με τα εμβόλια για τον κορονοϊό, είπε πως ισχύουν οι αποφάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για το ποιες ομάδες πληθυσμού πρέπει να κάνουν την τέταρτη δόση του εμβολίου.

Επεσήμανε ωστόσο ότι «υπάρχει ένα σημαντικό ποσοστό που δεν έχει κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου και δεν έχει συμπληρώσει το βασικό σχήμα».

Ερωτηθείς για το πόσο αυξημένη μπορεί να είναι η πίεση στο Σύστημα Υγείας το προσεχές διάστημα, λόγω και του αυξημένου συγχρωτισμού σε κλειστούς χώρους, ο κ. Μαγιορκίνης είπε πως «περιμένουμε να είναι το πολύ 10-20% παραπάνω η πίεση από αυτή που είχαμε το καλοκαίρι, άρα θα είναι πιο διαχειρίσιμη η πίεση στα νοσοκομεία από όσο πέρσι και άρα δεν θα χρειαστεί να πάμε σε οριζόντια μέτρα. Δεν λέμε ότι δεν θα υπάρχει αυξημένη πίεση, αλλά ότι αυτή θα είναι πιο διαχειρίσιμη και δεν θα απαιτήσει νέα γενικά μέτρα».