Πολεμικό Ναυτικό: Έφτασε στη Λάρισα η σορός της άτυχης 19χρονης δοκίμου – Πότε θα γίνει η κηδεία

Πολεμικό Ναυτικό: Έφτασε στη Λάρισα η σορός της άτυχης 19χρονης δοκίμου – Πότε θα γίνει η κηδεία

Βίντεο και εικόνες από την πομπή - Αναμένεται το πόρισμα του ιατροδικαστή από την Ιταλία για τα αίτια του θανάτου της κοπέλας

Με C130 έφτασε στην Ελλάδα η σορός της άτυχης 19χρονης δοκίμου του Πολεμικού Ναυτικού, που πέθανε ξαφνικά και ενώ βρισκόταν σε εκπαιδευτικό ταξίδι στα ύδατα της Ιταλίας. Μάλιστα, νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης (31/8), λίγο μετά τις 16:00, έφτασε στην Λάρισα, την πόλη καταγωγή της Θάλειας, όπως μετέδωσε το larissanet.gr.

Η σορός της άτυχης κοπέλας κατευθύνθηκε στην οικία της στη συνοικία Παπασταύρου.

Το τελευταίο «αντίο» στην Θάλεια θα πουν αύριο Πέμπτη (1/9) στη 1 το μεσημέρι η οικογένεια, συγγενείς, φίλοι και η τοπική κοινωνία με την κηδεία να τελείται στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου.

Στην πόλη θα φτάσουν ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, ο Διοικητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων Υποναύαρχος Ιωάννης Πάττας, όπως επίσης και συμμαθητές της 19χρονης Θάλειας από τη Σχολή. Παράλληλα, στις τελετές θα αποδοθούν οι προβλεπόμενες τιμές από στρατιωτικά αγήματα.

Αναμένεται το πόρισμα

Το πόρισμα του Ιταλού ιατροδικαστή που διενήργησε τη νεκροτομή στη 19χρονη ναυτική δόκιμο αναμένεται να γνωστοποιηθεί στην οικογένεια τις επόμενες ημέρες, εφόσον πρώτα διαβιβαστεί στις αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες.

Η οικογένεια της νεαρής γυναίκας, μέχρι στιγμής, δεν έχει ζητήσει περαιτέρω έρευνα, ωστόσο, αναμένονται και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων για να ρίξουν περισσότερο φως στις συνθήκες και τα αίτια θανάτου της, μετέδωσε το Live News του Mega.

Η 19χρονη παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση, υπέστη πολυοργανική ανεπάρκεια και τελικά άφησε την τελευταία της πνοή στην εντατική του νοσοκομείου στη Νάπολη. Πέρυσι, τέτοια εποχή, η Θάλεια ήταν χαρούμενη γιατί είχε καταφέρει να περάσει στη Σχολή που τόσο επιθυμούσε και σήμερα, το κορίτσι αυτό, επιστρέφει στο σπίτι του νεκρό.

Στο μικροσκόπιο έχει μπει το τριήμερο 18 – 21 Αυγούστου όταν το πλοίο στο οποίο επέβαινε η 19χρονη, είχε δέσει στην Τυνησία. Τι έφαγε και τι ήπιε, αν αυτά προκάλεσαν τα φονικά συμπτώματα και κατά πόσο έπαιξε ρόλο ο κορονοϊός που είχε περάσει η 19χρονη λίγες μέρες νωρίτερα.

Δείτε εικόνες από την πομπή: