Ιωάννινα: Έγινε ευθανασία στον γάιδαρο που κακοποιήθηκε στη Ζίτσα

Ιωάννινα: Έγινε ευθανασία στον γάιδαρο που κακοποιήθηκε στη Ζίτσα

Με ενέσιμη χορήγηση του απαιτούμενου φαρμάκου

Πολύ άσχημη ήταν η υγεία του κακοποιημένου γαϊδαράκου, που σερνόταν αιμόφυρτο στην άσφαλτο δεμένο στο αγροτικό του ιδιοκτήτη του, στη Ζίτσα Ιωαννίνων. Το ζώο αναμενόταν να μεταφερθεί για περίθαλψη στα Μέγαρα, ενώ πυκνώνουν οι καταγγελίες κατοίκων πως ο γάιδαρος έπεσε όντως θύμα άγριας κακοποίησης, με τον κτηνοτρόφο να επιμένει πως πρόκειται για ατύχημα.

Ωστόσο,σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το γαϊδουράκι υποβλήθηκε τελικά σε ευθανασία , έπειτα από σχετική απόφαση εξειδικευμένου κτηνιατρικού κλιμακίου που εξέτασε το ζώο.

Σύμφωνα με τη γνωμάτευση από τους δυο ιππίατρους, κρίθηκε εν τέλει η λύση της ευθανασίας εξαιτίας των πολλαπλών τραυμάτων σε διάφορα σημεία του σώματός του.

Το άτυχο ζώο παρουσίαζε συμπτώματα υποθερμίας και ήταν αδύνατη η μεταφορά του σε ιδιωτική κτηνιατρική κλινική για την θεραπεία του. Η ευθανασία επιλέχθηκε για λόγους ευζωίας ως λύση για την ανακούφιση του πόνου δεδομένου της μη αναστρέψιμης πορείας της υγείας του, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Η ευθανσαία έγινε με ενέσιμη χορήγηση του απαιτούμενου φαρμάκου.