Δημοσιογράφος καταγγέλλει ότι κακοποίησαν τον 98χρονο πατέρα του στο νοσοκομείο

Δημοσιογράφος καταγγέλλει ότι κακοποίησαν τον 98χρονο πατέρα του στο νοσοκομείο

«Τον έδεσαν με τη βία στο κρεβάτι...»

Μια σοβαρή καταγγελία έκανε ο δημοσιογράφος Νίκος Ασλανίδης, για κακοποίηση του 98χρονου πατέρα του στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, με ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Facebook.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο δημοσιογράφος ο 98χρονος πατέρας του νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, γιατί είχε αιματουρία. Ο εφημερεύων γιατρός έκρινε ότι πρέπει να νοσηλευτεί και εισήχθη στην ουρολογική κλινική του ίδιου νοσοκομείου.

Όπως τονίζεται στην ανάρτηση του κ. Ασλανίδη «Την επομένη της νοσηλείας του (26/8) παρακάλεσε τις νοσοκόμες να του δώσουν την πιτζάμα του γιατί κρύωνε. Οι νοσοκόμες δεν του έδωσαν σημασία και αυτός σηκώθηκε από το κρεβάτι του για να την πάρει από την τσάντα του και να τη φορέσει. Μόλις επέστρεψε στο κρεβάτι του, εμφανίστηκαν δυο νοσοκόμες, οι οποίες τοποθέτησαν κάγκελα στο κρεβάτι του και χωρίς λόγο, του έδεσαν τα χέρια με γάζες…Μάταια ρωτούσε γιατί τον δένουν. Δεν του έδιναν κάποια απάντηση αλλά χρησιμοποιώντας βία προσπαθούσαν να τον δέσουν στα κάγκελα…»

«Ο ηλικιωμένος κάλεσε σε βοήθεια τους άλλους ηλικιωμένους ασθενείς, αλλά κανείς δεν τον βοήθησε προφανώς γιατί φοβήθηκαν ότι θα έχουν την ίδια μεταχείριση… Αν και είναι 98 ετών προσπάθησε να αντιδράσει και έσπρωξε τη μια νοσοκόμα με το δεξί του χέρι, η οποία όμως άρχισε να τον χτυπά στο μπράτσο προκαλώντας του μώλωπες που είναι ακόμη εμφανείς, γράφει ο δημοσιογράφος.

«Μετά από αυτό «παραδόθηκε» και τον έδεσαν… Ο πατέρας μου δεν θυμάται πόσες ώρες ήταν δεμένος. Εκείνο που θυμάται όμως έντονα είναι το αίσθημα του τρόμου ότι ήρθε το τέλος του με έναν τέτοιο τραγικό τρόπο…» καταλήγει ο Νίκος Ασλανίδης.

Ο δημοσιογράφος έκανε σχετική καταγγελία στο υπουργείο Υγείας και επιφυλάσσεται να προχωρήσει σε κάθε νόμιμο δικαίωμα και υποχρέωση ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα.