Τρόμος στον Τύρναβο: Από… θαύμα γλίτωσαν την τραγωδία σε κατάρρευση σκεπής κτιρίου

Τρόμος στον Τύρναβο: Από… θαύμα γλίτωσαν την τραγωδία σε κατάρρευση σκεπής κτιρίου

Το περιστατικό έγινε στο κέντρο της πόλης

Από τύχη ή... θαύμα για τους θηρσκευόμενους γλίτωσαν την τραγωδία στον Τύρναβο από την κατάρρευση σκεπής σε κτίριο στο κέντρο της πόλης. Βεβαίως, ο εκκωφαντικός θόρυβος και το νέφος σκόνης κατατρόμαξαν περαστικούς και περιοίκους το απόγευμα της Παρασκευής.

Το κτίριο, για το οποίο, σύμφωνα με τον Δήμο, εκκρεμεί απάντηση του αρμόδιου υπουργείου για τον αν είναι διατηρητέο, επί της οδού Κ. Λουλέ, στην κεντρική πλατεία του Τυρνάβου, εδώ και 6-7 χρόνια στηρίζεται με σκαλωσιές, με τον ιδιοκτήτη να περιμένει επιχορήγηση από το κράτος για να κάνει τις επισκευές, επισημάνθηκε στην ΕΡΤ. 

Μετά τον μεγάλο σεισμό του Μάρτη του 2021 οι μηχανικοί το χαρακτήρισαν κίτρινο, ενώ η Πολεοδομία Τυρνάβου χαρακτήρισε τον πάνω όροφο ετοιμόρροπο και κατεδαφιστέο, με τον Δήμο να αναμένει απάντηση για το αν θεωρείται διατηρητέο το κτίσμα.

Μετά και τις έντονες βροχοπτώσεις, επιπλέον ζημιές προκλήθηκαν στο κτίριο με αποτέλεσμα χθες να καταρρεύσει η στέγη και από θαύμα να μην υπάρξουν τραυματισμοί ή ακόμη και θύματα.

Ο Δήμος Τυρνάβου σε συνεργασία με την αστυνομία, απέκλεισε, τοποθετώντας φορτηγά, τους γύρω δρόμους για λόγους ασφαλείας.

Τη Δευτέρα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα συγκληθεί έκτακτη σύσκεψη στο Δημαρχείο προκειμένου να επισπευθούν οι διαδικασίες για την κατεδάφιση.

Σε κάθε περίπτωση, αναδεικνύεται για ακόμη μια φορά η εμπλοκή φορέων και αρμοδιοτήτων στο ζήτημα διαχείρισης παλαιών κτιρίων που αποτελούν σοβαρό δημόσιο κίνδυνο, σε αυτή την περίπτωση ευτυχώς χωρίς θύματα και τραυματισμούς από καθαρή τύχη.