Λάρισα: Τεστ DNA θα ζητήσουν οι γονείς που τους έδωσαν λάθος μωρό

Λάρισα: Τεστ DNA θα ζητήσουν οι γονείς που τους έδωσαν λάθος μωρό

Τι λέει ο δικηγόρος της οικογένειας

Νομικά θα κινηθούν οι γονείς κατά της κλινικής στη Λάρισα που μπέρδεψε τα μωρά και τους έφερε άλλο μωρό ως δικό τους μετά τη γέννα.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Στέλιος Σούρλας, μίλησε στην ΕΡΤ για το σοκαριστικό αυτό συμβάν.

«Προφανώς δεν τηρήθηκε το πρωτόκολλο… Έδωσαν ένα νεογέννητο στο νεαρό ζευγάρι, το πήραν αγκαλιά, έβγαλαν τις πρώτες φωτογραφίες και τις έστειλαν στους συγγενείς, θήλασε η μητέρα το βρέφος με το πρωτόγαλα και την επόμενη μέρα ήρθαν και είπαν "ξέρετε κάτι, κάναμε λάθος, δεν ήταν το δικό σας το μωρό αυτό το οποίο σας φέραμε χθες, αυτό είναι το δικό σας μωρό"», εξήγησε ο κ. Σούρλας.

Οι γονείς δεν ήξεραν τι να κάνουν και τι να πιστέψουν, και αντί να χαρούν με ηρεμία τον πρώτο καιρό με το μωρό τους, είναι αναστατωμένοι και δεν μπορούν να ησυχάσουν. Θα προβούν την επόμενη εβδομάδα σε τεστ DNA, ώστε να διαπιστωθεί αν πραγματικά τους έχουν δώσει το δικό τους μωρό. Κατόπιν, σκοπεύουν να προχωρήσουν σε αγωγή αποζημιώσεως ενώπιον των αστικών, ενδεχομένως και ποινικών δικαστηρίων.

«Δεν γίνονται τέτοια λάθη, είναι ανεπίτρεπτα», σχολίασε ο δικηγόρος της οικογένειας. «Δεν μπορείς να παίζεις με τέτοιες ευαίσθητες στιγμές ενός νεαρού ζευγαριού. Δεν μπορείς να παίζεις με την ψυχολογία των ανθρώπων».