Βέροια: Θείος «άρπαξε» από ανιψιό του και τη μητέρα του 120.000 ευρώ

Βέροια: Θείος «άρπαξε» από ανιψιό του και τη μητέρα του 120.000 ευρώ

«Μας έφερνε ρύζι για να κάνουμε οικονομία και εκείνος έκανε αγορές και ''ροκάνιζε'' τα δικά μας χρήματα»

Άνδρας εξαπάτησε τον ΑμεΑ ανιψιό του και τη μητέρα του και τους άρπαξε 120.000 ευρώ.

«Εμπιστευτήκαμε τον θείο μου για να μας εξυπηρετεί και εκείνος μας άδειασε τους λογαριασμούς στην τράπεζα» επισημαίνει ο 44χρονος Αντώνης ο οποίος είναι ένα άτομο με ειδικές ανάγκες καθότι αντιμετωπίζει πρόβλημα σπαστικής τετραπληγίας, εξαιτίας εγκεφαλικής παραλύσεως.

«Μας έφερνε ρύζι για να κάνουμε οικονομία και εκείνος έκανε αγορές και τα σκορπούσε, ”ροκανίζοντας” τα δικά μας χρήματα», καταγγέλλει ο 44χρονος στο grtimes.gr ενώ ο δικηγόρος του, Στέφανος Χαντζιάρας αναφέρει: «Τους έφαγε πάνω από 120.000 ευρώ».

Το χρονικό της υπόθεσης

Μία μητέρα μεγάλης ηλικίας η οποία είναι χήρα ζει με το παιδί της το οποίο είναι ένα άτομο με ειδικές ανάγκες (ΑμΕΑ) καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα σπαστικής τετραπληγίας, εξαιτίας εγκεφαλικής παραλύσεως.

Είναι τέλη Δεκεμβρίου του 2016, και σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο 44χρονος ΑμεΑ άνδρας, λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουν, τους πλησίασαν συγγενείς τους με το πρόσχημα να τους βοηθήσουν στις δυσκολίες της καθημερινότητας τους. Όπως για παράδειγμα, αγορά προϊόντων και υλικών από καταστήματα super market, εξόφληση των τρεχούμενων λογαριασμών και γενικώς οποιαδήποτε συναλλαγή χρειαζόταν και τους ήταν απαραίτητη για τη διαβίωση τους, δεδομένου της δύσκολης καθημερινότητας που είχαν, λόγω των προβλημάτων υγείας τους.

Έτσι, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ δέχθηκαν τη βοήθεια που προσφέρθηκαν οι συγγενείς τους να παράσχουν και γι’ αυτόν τον λόγο τους παρέδωσαν τις τραπεζικές κάρτες ανάληψης, μαζί με τους κωδικούς PIN και τα βιβλιάρια των τραπεζών, ακόμη και τις ταυτότητες τους, ώστε να έχουν την δυνατότητα να προβαίνουν σε αναλήψεις μετρητών.

Σύμφωνα με όσα περιγράφονται στην καταγγελία και μεταδίδει το grtimes.gr όσο περνούσε ο καιρός μητέρα και γιος διαπίστωσαν πως κάτι δεν πήγαινε καλά, αφού οι αγορές προϊόντων για την καθημερινή διαβίωση τους περιορίζονταν στην αγορά μεμονωμένων ειδών πρώτης ανάγκης σε πολύ μικρή ποσότητα όπως για παράδειγμα ένα σακουλάκι ρύζι ή μισό κιλό πατάτες.

Μετά από αρκετά πολλά παρόμοια περιστατικά η μητέρα και ο γιος ζήτησαν να τους παραδοθούν πίσω τις τραπεζικές τους κάρτες, τα βιβλιάρια τραπέζης και τις ταυτότητες τους, ωστόσο, όπως καταγγέλλουν, οι συγγενείς τους έβρισκαν συνεχώς προφάσεις για να μην τους τα επιστρέψουν, επιδεικνύοντας μάλιστα πλαστά έγγραφα, δήθεν προερχόμενα από Τράπεζα, ώστε να τους πείσουν πως τα χρήματα τους είναι ασφαλή.

Αφού διαπίστωσαν πως πρόκειται για πλαστά έγγραφα, επικοινώνησαν με την τράπεζα, όπου τους ενημέρωσαν πως το υπόλοιπο του λογαριασμού τους ήταν μόλις 2 ευρώ και 5 λεπτά του ευρώ. Έτσι ζήτησαν αναλυτική κίνηση του λογαριασμού και διαπίστωσαν αναλήψεις μεγάλων χρηματικών ποσών, μεγάλες καταθέσεις σε πρατήρια καυσίμων, γενικώς ύποπτες συναλλαγές και καταθέσεις εν αγνοία τους. Κατόπιν των ανωτέρω απευθύνθηκαν στην εισαγγελία της Βέροιας, όπου και κατέθεσαν έγκληση εις βάρος των συγγενών τους και πιο συγκεκριμένα του θείου του καταγγέλλοντα.

«Πέρασα πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια»

Συγκίνηση προκαλούν τα λόγια του 44χρονου άνδρα που εξηγεί πως βρίσκεται σε κατάσταση σοκ καθώς ποτέ δεν περίμενε να πέσει θύμα απάτης από στενό άτομο του συγγενικού του περιβάλλοντος.

Όπως ισχυρίζεται ο 44χρονος επρόκειτο για ένα καλά οργανωμένο σχέδιο που τελικά είχε ως αποτέλεσμα να κάνουν φτερά όλα τα χρήματα που ο ίδιος και η μητέρα του είχαν ενώ όπως σημειώνει σήμερα έχει στη άκρη μόλις… δύο ευρώ!