Ηράκλειο: Ειδικό πραγματογνώμονα έβαλε η οικογένεια του 51χρονου μοτοσυκλετιστή που καταπλακώθηκε από δέντρο

Ηράκλειο: Ειδικό πραγματογνώμονα έβαλε η οικογένεια του 51χρονου μοτοσυκλετιστή που καταπλακώθηκε από δέντρο

Θα ζητηθεί και συνδρομή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας για να διερευνηθούν τα αίτια του τραγικού θανάτου

Αποφασισμένη να διαλευκανθεί η αλήθεια είναι η οικογένεια του 51χρινου μοτοσυκλετιστή στο Ηράκλειο, που σκοτώθηκε επειδή έπεσε δέντρο πάνω. Γι' αυτό και όρισε ειδικό πραγματογνώμονα από τη Διεύθυνση Δασών, προκειμένου να εξετάσει το σημείο.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, πέραν της εισαγγελικής παραγγελίας για προκαταρκτική εξέταση για τις ευθύνες για το τραγικό δυστύχημα, στο «μικροσκόπιο» της Διεύθυνσης Δασών μπαίνουν δύο ερωτήματα: τόσο το αν είχαν γίνει οποιεσδήποτε παρεμβάσεις, όσο και το αν το δέντρο είχε κάποιο πρόβλημα που οδήγησε στην πτώση. Από τη μέχρι τώρα διερεύνηση, πάντως, δεν προκύπτει ότι υπήρξε επίσημη αναφορά για πρόβλημα στο συγκεκριμένο δέντρο.

Την ίδια ώρα έχει κατατεθεί μήνυση από την πλευρά της οικογένειας. Πρόκειται, μάλιστα, να ζητηθεί από την πλευρά των συγγενών του άτυχου 51χρονου και η συνδρομή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

Επίσης, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Πολιτικός Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ηρακλείου, Μαρίνος Παττακός, διέψευσε ότι είχε γίνει καταγγελία και υποδείξεις για το συγκεκριμένο δέντρο ως προς την επικινδυνότητά του. Σημείωσε ότι «σε ότι αφορά την πολιτική προστασία του δήμου Ηρακλείου και τη Δημοτική Αστυνομία που καθημερινά δέχεται καταγγελίες για διάφορα προβλήματα καθημερινότητας, δεν είχε υποδειχθεί το συγκεκριμένο δέντρο από κανένα».

Ο ίδιος πρόσθεσε πάντως ότι «εκείνο που είναι σίγουρο είναι ότι από την Υπηρεσία Πρασίνου, το συγκεκριμένο δέντρο, το τεράστιο αυτό πεύκο στη Λ. Δημοκρατίας είχε ελεγχθεί στις αρχές του καλοκαιριού, είχε περιποιηθεί και είχε κλαδευτεί μέσα στο πλαίσιο των κανόνων και των λειτουργιών που προβλέπει η νομοθεσία, καθόσον ο επόπτης του πρασίνου είναι και γεωπόνος που παρακολουθεί αυτά τα δέντρα».