Ζακ Κωστόπουλος: Σήμερα θα γινόταν 37 ετών – Το συγκινητικό μήνυμα της μητέρας του

Ζακ Κωστόπουλος: Σήμερα θα γινόταν 37 ετών – Το συγκινητικό μήνυμα της μητέρας του

«Ονειρευόταν μια κοινωνία με μια ισότιμη θέση για όλους»

Ο Ζακ Κωστόπουλος θα γινόταν σήμερα, 22 Αυγούστου, 37 χρονών. Θα γιόρταζε με τους φίλους του αν το νήμα της ζωής του δεν κοβόταν βίαια τον Σεπτέμβριο του 2018 κατά τη διάρκεια επίθεσης στο κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος, όπου και έπαθε ισχαιμικό επεισόδιο.

Υπενθυμίζουμε ότι ο ένας καταδικασθείς, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, αποφυλακίστηκε με τον περιοριστικό όρο της κατ’ οίκον κράτησης, λόγω ηλικίας και ο δεύτερος, ο μεσίτης, έμεινε δύο μήνες στη φυλακή και αποφυλακίστηκε τον Ιούλιο.

Η μητέρα του Ζακ γράφει στην Εφημερίδα των Συντακτών με αφορμή τα γενέθλιά του. «[…] Πριν πεθάνει ο Ζακ είχε ζήσει πολλές ζωές. Είχε επισκεφτεί τους καταρράκτες του Νιαγάρα και τα νησιά Μπαχάμες, έχει κερδίσει μετάλλια στην κολύμβηση, είχε κάνει μαθήματα καράτε και παγοδρομίας, είχε σπουδάσει, είχε μεταφράσει βιβλία, είχε πάρει μέρος σε πορείες και διαδηλώσεις, είχε γίνει εθελοντής, είχε παίξει στο θέατρο και σε ντοκιμαντέρ, είχε γράψει σε εφημερίδες και περιοδικά, είχε κάνει καμπάνιες, είχε συμμετάσχει σε οργανώσεις και συλλόγους».

«[…] Είχε έγνοια προς τους αδύναμους και τους ταλαιπωρημένους […] Ονειρευόταν μια κοινωνία με μια ισότιμη θέση για όλους και απαντούσε με αγάπη σε κάθε εκδήλωση μίσους. Άνοιξε δρόμους και ενέπνευσε. Έγινε σπόρος. Εξέπεμπε ευγένεια και είχε έναν μαγικό τρόπο να επηρεάζει θετικά όσους τον γνώριζαν ή τον διάβαζαν. Όπως είπε ένας φίλος του, ήταν ένα μεγάλο δέντρο με καρπούς, έδινε όταν είχε και όταν δεν είχε».