Τραγωδία στα Σπάτα: «Μπορούσε να αποτραπεί το δυστύχημα» λένε οι γονείς του 22χρονου

Τραγωδία στα Σπάτα: «Μπορούσε να αποτραπεί το δυστύχημα» λένε οι γονείς του 22χρονου

Διαψεύδουν ότι ο γιος τους έτρεξε στο πίσω μέρος του ελικοπτέρου για μια selfie

«Ήταν ένας υπέροχος γιος» λένε οι γονείς του Τζακ Φέντον, του 22χρονου Βρετανού που βρήκε φρικτό θάνατο, όταν τον χτύπησε ο οπίσθιος έλικας του ελικοπτέρου στα Σπάτα.

Οι τραγικοί γονείς, Μιγκέλ και Τόρι Φέντον, μιλώντας στο ITV News χαρακτήρισαν τον Τζακ ως «απόλυτα υπέροχο» και «καταπληκτικό» γιο. Όπως λένε, τον περίμεναν τη νύχτα εκείνης της ημέρας να γυρίσει σπίτι, αλλά τους ξύπνησε η αστυνομία, που τους χτύπησε πόρτα. Ο οικογενειακός τους φίλος, Robin Stanton-Gleaves, υποστηρίζει ότι το τραγικό δυστύχημα θα μπορούσε να έχει αποτραπεί, αν είχαν εφαρμοστεί καλύτερες διαδικασίες ασφαλείας, όπως να σβήσουν τους ρότορες πριν αποβιβαστούν ή αν είχαν συνοδεύσει τους επιβάτες μακριά από το ελικόπτερο, εάν ήταν ακόμα σε λειτουργία.

Οι γονείς του 22χρονου διαψεύδουν κατηγορηματικά τα σενάρια, που ήθελαν τον Τζακ να τρέχει πίσω από το ελικόπτερο, για να μπορέσει να βγάλει μια selfie, παρά τις προειδοποιήσεις από το πλήρωμα. «Ξέρουμε ότι δεν είναι τόσο ανόητος» είπε η μητέρα του προσθέτοντας ότι «όλοι όσοι ήταν εκεί, είπαν ότι δεν ισχύει τέτοιο».

Ο πατέρας του είπε ότι ο Τζακ ήταν ο «καλύτερος φίλος» του και θυμήθηκε μια από τις τελευταίες τους συνομιλίες στα 22α γενέθλιά του, όπου ο Τζακ έστειλε μήνυμα στον πατέρα του: «Ευχαριστώ μπαμπά που μου χάρισες τα καλύτερα γενέθλια». Οι γονείς του Τζακ περιμένουν την επίσημη έκθεση πριν αποφασίσουν ποια βήματα θα κάνουν στη συνέχεια. Όπως είπε η Τόρι: «Δεν θέλω όλα αυτά να μπουν κάτω από ένα χαλί, για να βεβαιωθώ, ότι αυτό δεν θα ξανασυμβεί σε κανέναν άλλο, γιατί είναι φρικτό».