Πιερία: Τέσσερις νεαροί πιάστηκαν να κάνουν αγορές με πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ

Πιερία: Τέσσερις νεαροί πιάστηκαν να κάνουν αγορές με πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ

Στην κατοχή τους βρέθηκαν δύο πλαστά χαρτονομίσματα των 500 ευρώ και 48 των 100 ευρώ

Τέσσερα άτομα που αγόραζαν προϊόντα με πλαστά χαρτονομίσματα συνελήφθησαν σε τουριστική περιοχή της Πιερίας.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης τρεις Έλληνες 18, 21 και 21 ετών και ένας Αλβανός 18 ετών, για συμμορία και κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, τα παραπάνω άτομα ενώθηκαν σε συμμορία, με σκοπό να θέσουν σε κυκλοφορία πλαστά χαρτονομίσματα και να αποκομίσουν παράνομο οικονομικό όφελος, πραγματοποιώντας συναλλαγές σε καταστήματα.

Όπως διαπιστώθηκε, το βράδυ της 16ης Αυγούστου σε παραλιακή περιοχή της Πιερίας, οι δύο από τους Έλληνες πραγματοποίησαν αγορές προϊόντων μικρής αξίας από πέντε καταστήματα, πληρώνοντας με ισάριθμα πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ. Η δράση τους έγινε αντιληπτή από τους παθόντες και συνελήφθησαν άμεσα από περιπολούντες αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και αστυνομικούς της αστυνόμευσης με ποδήλατα του Αστυνομικού Τμήματος Κατερίνης. Τα προϊόντα και τα αντίστοιχα χρηματικά ποσά που αφαίρεσαν, αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων.

Οι άλλοι δύο συνεργοί τους επιχείρησαν να διαφύγουν με ταξί, όμως εντοπίσθηκαν από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ και συνελήφθησαν. Στο ταξί που επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ, επιμελώς κρυμμένα κάτω από πατάκι και μοκέτα του οχήματος. Επίσης, εντοπίσθηκε ένα όχημα που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες, σε έρευνα του οποίου βρέθηκαν κρυμμένα στο χώρο αποσκευών πλαστά χαρτονομίσματα των 500 και 100 ευρώ.

Συνολικά, κατασχέθηκαν δύο πλαστά χαρτονομίσματα των 500 ευρώ και 48 πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ, συνολικής ονομαστικής αξίας 5.800 ευρώ. Επιπλέον, στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό 2.281 ευρώ. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης, ενώ στη δικογραφία που σχηματίσθηκε, περιλαμβάνεται ακόμη ένας ημεδαπός συνεργός τους. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.