Καβάλα: Προθεσμία για να απολογηθεί για τη φωτιά στη Θάσο έλαβε ο 65χρονος

Καβάλα: Προθεσμία για να απολογηθεί για τη φωτιά στη Θάσο έλαβε ο 65χρονος

Ο κατηγορούμενος που συνελήφθη με εύφλεκτο υλικό και φωτοβολίδες ζήτησε αναβολή μέχρι να βρει δικηγόρο

Προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή 19 Αυγούστου στις 10:00 το πρωί, προκειμένου να βρεθεί ο δικηγόρος που θα τον εκπροσωπήσει, ζήτησε και έλαβε από τον ανακριτή Καβάλας ο 65χρονος, που έχει συλληφθεί για τη φωτιά στη Θάσο.

Στον 65χρονο ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για εμπρησμό από πρόθεση, καθώς σε βάρος του προέκυψαν στοιχεία για εμπρησμό σε δασικές εκτάσεις στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ποταμιάς Θάσου και συγκεκριμένα στη θέση «Κουρβάκια» στις 2 Αυγούστου και στη θέση «Μακρύ Ραχώνι Αχλάδας» στις 10 Αυγούστου. O συλληφθείς εμφανίστηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας χωρίς δικηγόρο υπεράσπισης, γεγονός που επέβαλε την αναβολή της ανάκρισής του.

Σημειώνεται ότι μετά τη σύλληψή του χθες 16 Αυγούστου από ανακριτικούς υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Θάσου, παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Καβάλας, από το οποίο καταδικάστηκε σε φυλάκιση 6 μηνών με αναστολή και του επιβλήθηκε πρόστιμο 1.000 ευρώ, για παράνομη κατοχή εύφλεκτων υλικών και αντικειμένων.