Τραγωδία στην Κάλυμνο: Νεκρός 17χρονος ψαροντουφεκάς

Τραγωδία στην Κάλυμνο: Νεκρός 17χρονος ψαροντουφεκάς

Εντοπίστηκε πνιγμένος στη θάλασσα

Μια απίστευτη τραγωδία συνέβη στην Κάλυμνο, καθώς ένας 17χρονος ψαροντουφεκάς έχασε τη ζωή του την Κυριακή 14/8 σε θαλάσσια περιοχή της νησιού.

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Καλύμνου από λουόμενο, για πιθανό συμβάν πνιγμού ατόμου που διενεργούσε υποβρύχια ερασιτεχνική αλιεία με χρήση τυφεκίου αλιείας, στη θαλάσσια περιοχή ¨ΘΕΡΜΑ¨ ν. Καλύμνου.

Άμεσα στο σημείο μετέβη ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., και το Ε/Γ-Δ/Ρ ¨ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΝΤΟΛΦΙΝ¨ Ν. Καλύμνου 628 προς διενέργεια αναζητήσεων, ενώ επίσης κλήθηκε και το ΕΚΑΒ.

Στον εντοπισμό συνέδραμε και ιδιώτης δύτης, ο οποίος εντόπισε τον υποβρύχιο αλιέα εντός της θάλασσας και τον ανέσυρε στην επιφάνεια χωρίς τις αισθήσεις του. Η σορός του 17χρονου παρελήφθη από το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, μεταφέρθηκε στον λιμένα Πόθιας και εν συνεχεία διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καλύμνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου, που διενεργεί τη προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Δωδεκανήσου.