Νέα χασισοφυτεία με δενδρύλλια ύψους έως και 2,5 μέτρα εντοπίστηκε στο Ρέθυμνο

Νέα χασισοφυτεία με δενδρύλλια ύψους έως και 2,5 μέτρα εντοπίστηκε στο Ρέθυμνο

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών

Φυτεία με 113 δενδρύλλια κάνναβης εντοπίστηκε σήμερα σε περιοχή του Δήμου Αμαρίου στο Ρέθυμνο.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνης για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, σήμερα οργανώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης επιχείρηση εξερεύνησης, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών και του Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Κρήτης και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνης.

Κατά την διάρκεια της εξερεύνησης εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, στην οποία καλλιεργούντο επιμελώς σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο 113 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 2,5 μέτρων στο στάδιο της ανάπτυξης, τα οποία αφού εκριζώθηκαν, στη συνέχεια κατασχέθηκαν. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης.

Στο μεταξύ, σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνης συνελήφθη ένας άνδρας, κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων. Αστυνομικοί της Ασφάλειας και των ΤΑΕ πραγματοποίησαν έρευνα σε οίκημα ιδιοκτησίας του συλληφθέντα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι με το γεμιστήρα του, κυνηγετικό όπλο και φυσίγγια. Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνης.