Σε ύφεση η μεγάλη πυρκαγιά στη Θάσο – Οριοθετήθηκε η φωτιά στη Μεσσηνία

Σε ύφεση η μεγάλη πυρκαγιά στη Θάσο – Οριοθετήθηκε η φωτιά στη Μεσσηνία

Κλιμάκιο ανακριτικών υπαλλήλων της Πυροσβεστικής στο νησί - Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 61 δασικές πυρκαγιές.

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ σε δασική έκταση στην περιοχή Λεύκη Θάσου.

Στην περιοχή επιχειρούν 185 πυροσβέστες με 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 38 οχήματα. Για την αεροπυρόσβεση συνολικά έχουν διατεθεί και επιχειρούν περιοδικά 10 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα ελικόπτερο για εναέριο συντονισμό. Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν δύο ελικόπτερα και τρία μηχανήματα έργου του ΓΕΕΘΑ, εθελοντές πυροσβέστες και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, το δασαρχείο Θάσου, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Κλιμάκιο (ΚΑΕΕ) από ανακριτικούς υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος έχει ενεργοποιηθεί στη Θάσο, ενώ μεταβαίνει και έτερο Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Την ίδια ώρα, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι στη Μεσσηνία, είναι οριοθετημένη. Επιχειρούν, 40 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 13 οχήματα, ενώ από αέρος επιχείρησαν δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, η διεύθυνση δασών Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν συνολικά 61 δασικές πυρκαγιές σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...