Άνδρος: «Γιατί μου κόψανε το χέρι;» – Νοσηλεύεται στο ΚΑΤ ο 15χρονος που χτυπήθηκε από ταχύπλοο

Άνδρος: «Γιατί μου κόψανε το χέρι;» – Νοσηλεύεται στο ΚΑΤ ο 15χρονος που χτυπήθηκε από ταχύπλοο

Πώς τον έσωσε ο 20χρονος φίλος του

Ο 15χρονος που τραυματίστηκε σοβαρά στο χέρι από προπέλα ταχυπλόου στην Άνδρο ίσως σήμερα να μην ζούσε αν δεν υπήρχε ο φίλος του, ο οποίος αντιλήφθηκε το ταχύπλοο να πλησιάζει και κατάφερε να τραβήξει τον ανήλικο την τελευταία στιγμή, πριν η προπέλα τον χτυπήσει στο κεφάλι με ολέθριες συνέπειες.

Ο 20χρονος εξιστόρησε τις δραματικές στιγμές που έζησε ο 15χρόνος το απόγευμα της περασμένης Κυριακής στην παραλία Της Γριάς το Πήδημα στην Άνδρο.

«Η μόνη σκέψη που θυμάμαι να κάνω, αφού βρεθήκαμε κάτω από το σκάφος, ήταν ποια στιγμή θα περάσει από πάνω μας η προπέλα και θα πεθάνουμε, δηλαδή ήταν πολύ τρομακτική η στιγμή» συγκλονίζει ο νεαρός μιλώντας στο Star.

«Η μόνη σκέψη που θυμάμαι να κάνω, αφού βρεθήκαμε κάτω από το σκάφος, ήταν ποια στιγμή θα περάσει από πάνω μας η προπέλα και θα πεθάνουμε, δηλαδή ήταν πολύ τρομακτική η στιγμή» λέει ο νεαρός μιλώντας στο Star και προσθέτει: «Εμείς ήμασταν σε μια απόσταση 15 – 20 μέτρα από την ακτή και ψαρεύαμε. Είχαμε τη σημαδούρα μας μαζί μας, δεμένη πάνω στον Θοδωρή, σε μια απόσταση 10 μέτρων. Και ενώ ο 15χρονος έδενε το ψάρι στο σώμα του και κοιτούσε τον βυθό άκουσα τη μηχανή του φουσκωτού και σήκωσα το κεφάλι μου και είδα ένα φουσκωτό να κατευθύνεται κατά πάνω μας με μεγάλη ταχύτητα και ήταν σε μια απόσταση 30 με 40 μέτρα».

«Άρχισα να φωνάζω με όλη μου τη δύναμη και να κουνάω το δεξί μου χέρι στον αέρα. Δεν γίναμε αντιληπτοί από τον χειριστή του σκάφους. Συνέχισε να κατευθύνεται προς τα πάνω μας, δεν άλλαξε πορεία, ούτε μείωσε ταχύτητα και απευθείας έπιασα με το αριστερό μου χέρι τον 15χρονο , που δεν είχε καταλάβει ακόμα ότι έρχεται καταπάνω μας ένα σκάφος. Τον τράβηξα με όλη μου τη δύναμη προς τα δεξιά μου για να απομακρυνθούμε από το σημείο» συνεχίζει.

Όπως είπε ο 20χρονος το μόνο που κατάφερε να πει ο Θοδωρής τα πρώτα λεπτά μετά το ατύχημα ήταν «γιατί μου κόψανε το χέρι;».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, οι γιατροί της μικροχειρουργικής άνω άκρου στο ΚΑΤ που χειρούργησαν τον 15χρονου θεωρούν τα επόμενα δύο 24ωρα κρίσιμα. Κι αυτό γιατί, ενώ η επέμβαση ήταν επιτυχημένη, χρειάζεται χρόνος ώστε να αρχίσει το χέρι του παιδιού να αιματώνεται. Η πρόσκρουση στην προπέλα του σκάφους είχε σαν αποτέλεσμα να τραυματιστούν ζωτικής σημασίας όργανα στο χέρι. Τα χτυπήματα που φέρει από την προπέλα είναι κατά μήκος του αριστερού του χεριού. Για λίγα δευτερόλεπτα, αν δεν αντιδρούσε ακαριαία ο φίλος του, ενδεχομένως να είχε τραυματιστεί στο κεφάλι.