Σε εξέλιξη η φωτιά στο Πετρωτό Δομοκού – Σε ύφεση στην Σαμοθράκη

Σε εξέλιξη η φωτιά στο Πετρωτό Δομοκού – Σε ύφεση στην Σαμοθράκη

Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις στα πύρινα μέτωπα στη Φθιώτιδα - Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν συνολικά 65 δασικές πυρκαγιές

Συνολικά 65 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα, οι περισσότερες από τις οποίες, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, σε ύφεση είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί σε δασική έκταση στην περιοχή Πηγές Γριάς Βάθρας στον Πρίνο Σαμοθράκης. Στο σημείο επιχειρούν 35 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων συμπεριλαμβανόμενων και 11 πυροσβεστών που μετέβηκαν ακτοπλοϊκώς από Αλεξανδρούπολη, καθώς και τέσσερα οχήματα. Από αέρος επιχειρούν δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχει επίσης πεζοπόρο τμήμα του Ελληνικού Στρατού που αποτελείται από 10 στελέχη, καθώς και εθελοντές πυροσβέστες.

Στη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ στην κοινότητα Πετρωτού στον Δομοκό Φθιώτιδας, επιχειρούν 52 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα, 11 αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα, εκ των οποίων ένα για εναέριο συντονισμό. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Επίσης, μεταβαίνουν 54 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 21 οχήματα από τις περιφέρειες Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Ηπείρου.

Ακόμη, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Σίμιζα Πηνειού Ηλείας έχει οριοθετηθεί. Τέλος, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή Προφήτης Ηλίας Ζήρου Πρέβεζας και επιχειρούν 25 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και τρία οχήματα, ενώ από αέρος επιχείρησε ένα ελικόπτερο.

Σημειώνεται ότι τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.