Ρόδος: Σε έμφραγμα αποδίδει το νοσοκομείο τον θάνατο 55χρονου που εισήχθη για επέμβαση ρουτίνας

Ρόδος: Σε έμφραγμα αποδίδει το νοσοκομείο τον θάνατο 55χρονου που εισήχθη για επέμβαση ρουτίνας

Η οικογένεια του θύματος έχει υποβάλει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου

Σε οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου αποδίδει με επίσημη ανακοίνωση του το Νοσοκομείο Ρόδου τον θάνατο του 55χρονου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή λίγο πριν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση ρουτίνας.

Η οικογένεια του πάντως έχει ήδη καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου και έχει δηλώσει παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το μεσημέρι η διοίκηση του Νοσοκομείου:

«Ο ασθενής Φ.Β. 55 ετών, εισήχθη για χειρουργική αντιμετώπιση επώδυνης οσχεο-βουβονοκήλης. Πραγματοποιήθηκε πλήρης προεγχειρητικός έλεγχος (αιματολογικές εξετάσεις, Ηλεκτροκαρδιογράφημα ΗΚΓ, αντινογραφία θώρακος και πλήρες ιστορικό, δίχως παθολογικά ευρήματα.

Ο ασθενής, κατά την ώρα της αναμονής του στη Χειρουργική Κλινική, για την χειρουργική επέμβαση κι ενώ βρίσκονταν στο θάλαμο, παρουσίασε αιφνίδια, έντονη δυσφορία, διαταραχή του καρδιακού ρυθμού και απώλεια συνείδησης. Διενεργήθηκε πλήρης ιατρική εξέταση καθώς και ΗΚΓ και πραγματοποιήθηκε Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ).

ΤΟ ΗΚΓ παρουσίασε οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου και κοιλιακή μαρμαρυγή. Παρά τις συνεχείς προσπάθειες της ιατρικής ομάδας, δεν κατέστη δυνατή η ανάταξή του. Ο ασθενής κατέληξε στις 13:15.

Δόθηκαν οδηγίες στους συγγενείς του εκλιπόντος για τη διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης (νεκροψία – νεκροτομή) τα αποτελέσματα της οποίας αναμένονται. Εκφράζουμε τη λύπη μας και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου Ρόδου».

Παρακαλούμε περιμένετε ...