Θάνατος 3χρονης με κορονοϊό: Εξετάζεται το ενδεχόμενο εγκεφαλίτιδας

Θάνατος 3χρονης με κορονοϊό: Εξετάζεται το ενδεχόμενο εγκεφαλίτιδας

Η αρχική εκτίμηση έκανε λόγο για μυοκαρδίτιδα που προκάλεσε ο ιός, αλλά τώρα εξετάζεται η πιθανότητα άλλης λοίμωξης

Τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής που αναμένονται για τον θάνατο του 3χρονου κοριτσιού που κατέληξε χθες Παρασκευή στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και είχε διαγνωστεί θετικό στο κορονοϊό, θα ρίξουν φως στα αίτια που οδήγησαν στο μοιραίο.

Για την ώρα δεν υπάρχει σαφής αιτία θανάτου. Αν και οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για μυοκαρδίτιδα, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλέστηκε η ΕΡΤ, εκτιμάται ότι είναι πιθανόν να υπέστη εγκεφαλίτιδα, που προκάλεσε τα επεισόδια στο παιδί με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Ωστόσο, αυτό θα μπορούσε να φανεί μόνο από τις ιστολογικες εξετάσεις, οι οποίες χρειάζονται τουλάχιστον 3 μήνες για να ολοκληρωθούν.

Το κοριτσάκι είχε τρεις μέρες υψηλό πυρετό, ωστόσο τα τεστ που έκανε την αρνητικά. Την τρίτη μέρα διαγνώστηκε θετική στον κορονοϊό. Το παιδί μεταφέρθηκε αρχικά από τους γονείς του με ιδιωτικό όχημα στο Θριάσιο νοσοκομείο σε κακή κατάσταση το μεσημέρι της Πέμπτης, υπέστη ανακοπή, έγινε ανάταξη και στη συνέχεια μεταφέρθηκε διασωληνωμένο στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Εκεί υπέστη ανακοπές και εγκεφαλικό οίδημα και δυστυχώς κατέληξε.