Χασισοφυτεία «μαμούθ» με έκταση 7 στρεμμάτων με πάνω από 3.000 δενδρύλλια στη Μεσσηνία

Χασισοφυτεία «μαμούθ» με έκταση 7 στρεμμάτων με πάνω από 3.000 δενδρύλλια στη Μεσσηνία

Αναζητούνται οι καλλιεργητές οι οποίοι αντιλήφθηκαν το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. και τράπηκαν σε φυγή

Χασισοφυτεία «μαμούθ» με συνολικά 3.127 δενδρύλλια κάνναβης εντόπισαν σε μια έκταση 7 συνολικά στρεμμάτων αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας στην περιοχή της Τριφυλίας στη Μεσσηνία, ενώ σε εξέλιξη είναι η έρευνα για τους καλλιεργητές της.

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση στην περιοχή, όπου εντοπίστηκε φυτεία κάνναβης με 3.127 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 2,7 μέτρων περίπου, τα οποία καλλιεργούνταν σε 11 ειδικά διαμορφωμένους και κατάλληλα εκχερσωμένους χώρους, που επικοινωνούσαν μεταξύ τους με μικρά μονοπάτια, ενώ ήταν περιφραγμένοι με κλαδιά δέντρων και σύρμα.

Επιπλέον, στο χώρο της φυτείας διαπιστώθηκε οι καλλιεργητές να έχουν εγκαταστήσει σε καίρια σημεία αυτοσχέδιες σκηνές, τόσο για την εποπτεία της φυτείας και της ευρύτερης περιοχής, όσο και για τη διαμονή τους στο χώρο. Φαίνεται δε, πως όταν είδαν το ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας και τράπηκαν σε φυγή, καθώς άφησαν πίσω τους προσωπικά αντικείμενα.

Τέλος, στο χώρο της φυτείας βρέθηκε αντίστοιχος αρδευτικός και καλλιεργητικός εξοπλισμός, ο οποίος και κατασχέθηκε, ενώ όλα τα δενδρύλλια κάνναβης εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων που καλλιεργούσαν την φυτεία.