Λέσβος: Σε διαθεσιμότητα ο κατηγορούμενος για ασέλγεια σε ανήλικη αστυνομικός – Απολογείται την Δευτέρα

Λέσβος: Σε διαθεσιμότητα ο κατηγορούμενος για ασέλγεια σε ανήλικη αστυνομικός – Απολογείται την Δευτέρα

Ο 53χρονος ζητούσε ακόμη από την 14χρονη να του στείλει πορνογραφικό υλικό - Ερευνάται για άσεμνες πράξεις και σε άλλες ανήλικες

Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα 1η Αυγούστου πήρε ο 53χρονος αστυνομικός, που συνελήφθη στη Λέσβο κατηγορούμενος για ασελγείς πράξεις σε ανήλικη, καθώς και για προσέλκυση ανήλικων για γενετήσιους λόγους.

Παράλληλα, τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Ο 53χρονος σύμφωνα με την καταγγελία 14χρονης μαθήτριας της Β΄ Γυμνασίου και τον γονέων της, οι οποίοι υπέβαλαν μήνυση εναντίον του, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι ήταν προπονητής της σε ομάδα βόλεϊ, την αποπλάνησε και είχε γενετήσιες πράξεις μαζί της τουλάχιστον από τον περασμένο Μάιο. Παράλληλα, μέσω της εφαρμογής Messenger της έστελνε μηνύματα προτρέποντας την να του στείλει πορνογραφικό υλικό με την ίδια.

Επιπλέον, κατά την προανακριτική διαδικασία προέκυψε, ότι ο 53χρονος αστυνομικός είχε προβεί σε άσεμνες χειρονομίες σε βάρος ακόμη μίας ανήλικης. Ακολούθησαν έρευνες στην οικία και σε οχήματά του, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος ψηφιακών πειστηρίων και ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, όπου του ασκήθηκε ποινική δίωξη για γενετήσιες πράξεις με ανήλικους ή ενώπιον τους που συμπλήρωσαν τα 12 και όχι τα 15 έτη, κατάχρηση ανηλίκων σε γενετήσιες πράξεις και προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους και παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή.

Θεοδωρικάκος: «Δεν υπάρχει θέση στην ΕΛ.ΑΣ. για επίορκους»

Στην υπόθεση παρενέβη με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Τάκης Θεοδωρικάκος, καταδικάζοντας το αποτρόπαιο γεγονός.

«Δεν υπάρχει θέση στην ΕΛ.ΑΣ. για επίορκους, για τους ελάχιστους που δεν τιμούν τη στολή τους». «Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας συνέλαβε έναν αστυνομικό για βιασμό ανηλίκου. Συμβάλλει έτσι στη διαφάνεια και την ενίσχυση της αξιοπιστίας της ΕΛ.ΑΣ. στην κοινωνία» προσθέτει.

Επιπροσθέτως, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε επ’ αφορμής της συγκεκριμένης υπόθεσης, ότι η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας, που υπάγεται απευθείας στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ερευνά ενδελεχώς όλες τις καταγγελίες για αστυνομικούς που δεν τιμούν τη στολή τους.