Αίθριος καιρός με πολλή ζέστη και σήμερα – Πού θα δούμε 40άρια

Αίθριος καιρός με πολλή ζέστη και σήμερα – Πού θα δούμε 40άρια

Σε ποιες περιοχές αναμένεται να βρέξει και να σημειωθούν καταιγίδες

Με υψηλές θερμοκρασίες θα κυλήσει η σημερινή μέρα 30 Ιουλίου σε όλη τη χώρα, καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Ειδικότερα, σήμερα Σάββατο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν κατά τόπους νεφώσεις και στα κεντρικά και βόρεια ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά της Μακεδονίας, πιθανώς, μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 37 με 39 και πιθανώς τοπικά στα δυτικά τους 40 βαθμούς Κελσίου. Στις περισσότερες νησιωτικές περιοχές η θερμοκρασία θα φτάσει τους 35 με 37 βαθμούς, ενώ στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη δεν θα ξεπεράσει τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια 5 με 6 μποφόρ, που απο το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενίσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 και το μεσημέρι - απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.