Φωτιά στη Λέσβο: «Μάχη» να μην φθάσει το πύρινο μέτωπο στον Πολιχνίτο

Φωτιά στη Λέσβο: «Μάχη» να μην φθάσει το πύρινο μέτωπο στον Πολιχνίτο

Εκκενώθηκε το χωριό Βρίσα - Απεγκλωβίστηκαν δύο ηλικιωμένοι - Συνεχείς ρίψεις νερού από πέντε αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο

Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στα νότια της Λέσβου, μετά την αναζωπύρωση που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στην περιοχή Λαγκάδα και απείλησε τον οικισμό της Βρίσας, ο οποίος εκκενώθηκε.

Από τον οικισμό απεγκλωβίστηκαν και απομακρύνθηκαν δύο ηλικιωμένοι, που αρνούνταν να αποχωρήσουν. Ωστόσο, το απόγευμα της Τετάρτης οι άνεμοι έστρεψαν το πύρινο μέτωπο προς τον Πολιχνίτο. Όπως μεταδίδει το stonisi.gr, στην περιοχή των θερμοπηγών του Πολιχνίτου ανοίγονται ζώνες πυροπροστασίας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει τεθεί σε επιφυλακή γειτονική στρατιωτική μονάδα.

Στην άλλη άκρη, μάχη δίνεται στο μέτωπο βορειοδυτικά του χωριού Βρίσα με πέντε αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο να επιχειρούν συνεχώς. Στη περιοχή επιχειρούν συνολικά 85 πυροσβέστες με πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα, οκτώ αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου είναι σε γενική επιφυλακή. Επίσης συνδρομή παρέχουν το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και εθελοντές.