Τραγωδία με ελικόπτερο στα Σπάτα: Ανατροπή για το θάνατο του νεαρού Βρετανού – Τι λένε η μητέρα και οι φίλοι του

Τραγωδία με ελικόπτερο στα Σπάτα: Ανατροπή για το θάνατο του νεαρού Βρετανού – Τι λένε η μητέρα και οι φίλοι του

Μίλησαν στην Daily Mail και εξιστορούν διαφορετικά τα γεγονότα σε σχέση με όσα έχουν γίνει, ήδη, γνωστά

Μια απρόσμενη τροπή φαίνεται να παίρνει η χθεσινή τραγωδία στα Σπάτα με το ελικόπτερο και το θάνατο ενός 22χρονου Βρετανού, ο οποίος διαμελίστηκε από τον έλικα κατά την αποβίβαση. Τουλάχιστον ο φίλος του νεαρού, αλλά και η μητέρα του εξιστορούν διαφορετικά την υπόθεση πριν και μετά την απογείωση από τη Μύκονο, όπου είχε βρεθεί η παρέα 4 ατόμων.

Ο 20χρονος Jack Stanton – Gleaves, αρνήθηκε στην Daily Mail ότι το θύμα έβγαζε selfie και τα έριξε όλα στο πλήρωμα του ελικοπτέρου. «Δεν δόθηκαν οδηγίες κατά την έξοδο από το ελικόπτερο και κανείς δεν μας συνόδευσε στο σαλόνι. Το μόνο που έκαναν ήταν να μας ανοίξουν τις πόρτες», είπε αρχικά, όπως μετέδωσε το Mega και συνέχισε ως εξής:

«Αποβιβαστήκαμε μόνοι μας και κανείς δεν εμπόδισε τον Τζακ να πάει στο πίσω μέρος του ελικοπτέρου. Κανείς μας δεν έφτασε στο σαλόνι πριν συμβεί το ατύχημα».

Όσον αφορά για το ενδεχόμενο να έβγαζε selfie και να μην πρόσεξε, είπε τα εξής: «Άκουσα ανθρώπους να λένε ότι ο Τζακ μιλούσε στο τηλέφωνό του και έτρεξε πίσω στο ελικόπτερο και αυτό είναι εντελώς αναληθές. Δεν μιλούσε στο τηλέφωνό του και δεν ξέρω γιατί στράφηκε προς το πίσω μέρος του ελικοπτέρου».

Μιλώντας στην ίδια εφημερίδα, η μητέρα του 22χρονου τόνισε ότι ο γιος της ήταν νηφάλιος και δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ, όπως αρχικά είχε υποστηριχτεί, κάτι ωστόσο που αναμένεται να αποδειχθεί από τις τοξικολογικές εξετάσεις. «Όλη μέρα είχε πιει μόνο νερό», φέρεται να είπε η τραγική μητέρα.

Ελεύθεροι οι συλληφθέντες

Μετά το δυστύχημα με τον ελικόπτερο, η αστυνομία έκανε τρεις συλλήψεις και μέσα σε αυτές ήταν ο 28χρονος πιλότος, ένας 23χρονος μηχανικός αεροσκαφών και ακόμη ένας 34χρονος πιλότος που βρισκόταν στο ελικοδρόμιο.

Από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διατάχθηκε kατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας θα αναζητηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για τον θάνατο του 22χρονου Βρετανού τουρίστα.

Οι τρεις συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες, μέχρι την ολοκλήρωση της εισαγγελικής έρευνας.