Πάτρα – Γαλεντέρης: Θέμα χρόνου οι κατηγορίες για ανθρωποκτονία και για τα άλλα δύο παιδιά

Πάτρα – Γαλεντέρης: Θέμα χρόνου οι κατηγορίες για ανθρωποκτονία και για τα άλλα δύο παιδιά

Ωστόσο δεν αποκλείεται να ανατραπούν οι ιατροδικαστικές εκθέσεις

Δεν είναι απίθανο να ανατραπούν οι ιατροδικαστικές εκθέσεις με νέα πορίσματα, και άρα δεδομένα και ευρήματα, στην πολύκροτη υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα, επισήμανε ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Είναι κάτι αναμενόμενο» σημείωσε, προσθέτοντας ακόμα: «Με τον θάνατο του τρίτου παιδιού άρχισε να τροποποιείται η σκέψη και άρχισαν να εκτιμώνται τα ευρήματα με διαφορετικό τρόπο, ούτως ώστε να καταλήξουμε σε άλλα συμπεράσματα».

«Θα πρέπει να αμφισβητηθούν οι εκθέσεις, όμως από την άλλη θα πρέπει να προταθεί και μια αιτία παθολογικού θανάτου ούτως ώστε να αντικρουστούν οι νεότερες εκθέσεις, και να θεωρηθούν άκυρες και οι δεύτερες. Κάτι τέτοιο δεν βλέπω να συμβαίνει, γιατί δεν υπάρχουν στοιχεία (…) Θεωρώ ότι το συμπέρασμα της ανθρωποκτονίας είναι μονόδρομος για τη Δικαιοσύνη» είπε ακόμη ο ίδιος.

«Εφόσον οι ιατροδικαστές που έγραψαν τις πρώτες εκθέσεις εμμένουν στην κατάθεσή τους ότι υπάρχει κάποιο παθολογικό αίτιο που προκάλεσε το θάνατο, τότε μόνο θα υπάρξει “ντέρμπι” μεταξύ ιατροδικαστών» υπογράμμισε ο κ. Γαλεντέρης.

«Αναφορικά με τις εκθέσεις, επιστημονικά είναι πολύ “δεμένες” από ότι οι πρώτες. Το συμπέρασμά τους είναι κάτι που αμφισβητείται έντονα» πρόσθεσε, ενώ ερωτηθείς αν είναι θέμα χρόνο η απαγγελία νέων κατηγοριών για τους θανάτους και των άλλων δύο παιδιών, δήλωσε:

«Όντως είναι θέμα χρόνου να απαγγελθούν κατηγορίες και για τα άλλα δύο παιδιά. Η ανακρίτρια έχει λάβει τις απαντήσεις που ζητούσε από την ιατροδικαστική υπηρεσία. Έχει αποδοθεί ο θάνατος σε στέρηση οξυγόνου, δηλαδή ανθρωποκτονία».