Πύρινα μέτωπα: Βελτιωμένη η κατάσταση στα Κρέστενα Ηλείας – Ξεκίνησε να βρέχει στον Έβρο

Πύρινα μέτωπα: Βελτιωμένη η κατάσταση στα Κρέστενα Ηλείας – Ξεκίνησε να βρέχει στον Έβρο

Στη Λέσβο η προσπάθεια εστιάζεται στα ανατολικά - Όλες οι εξελίξεις

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι επίγειες δυνάμεις, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο, τα πύρινα μέτωπα, σε όλη τη χώρα.

Η φωτιά στον Έβρο συνεχίζει να καίει εδώ αι πέντε μέρες, αλλά πριν λίγα λεπτά στην περιοχή άρχισε να βρέχει, μία εξέλιξη που φέρνει χαμόγελα αισιοδοξίας, καθώς η αλλαγή αυτή του καιρού θα συνδράμει τις προσπάθειες πυρόσβεσης.

Καλύτερη είναι πλέον η εικόνα από τη μεγάλη φωτιά στα Κρέστενα Ηλείας. Οι άνεμοι κόπασαν και πλέον έχουν μείνει διάσπαρτες εστίες.

Η πυρκαγιά κινείται νότια νοτιοανατολικά προς Σμέρνα, Γρύλλο και Σκιλλουντία σε τρεις “γλώσσες”. Προς Γρύλλο η κατάσταση δεν κρίνεται ανησυχητική, προς Σμέρνα έχουν γίνει χωματουργικά έργα και την αντιμετωπίζουν με επίγειες και εναέριες δυνάμεις και προς Σκιλλουντία ετοιμάζουν τη γραμμή άμυνας με χωματουργικά μηχανήματα.

Επιχειρούν 159 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 59 οχήματα και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ». Στην αεροπυρόσβεση επιχειρούν 4 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ καθώς και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Ο υπουργός προστασίας του πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος μεταβαίνει εκτάκτως στα Κρέστενα όπου στις 11:00 θα πάει στο Δημαρχείο και στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα.

Τρίτη ημέρα μάχης με τις φλόγες στη νότια Λέσβο

Τρίτη μέρα μάχης στα βουνά της νότιας Λέσβου με το μέτωπο της φωτιάς σήμερα, για πυροσβέστες, εθελοντές, εργαζομένους στο Δήμο Δυτικής Λέσβου, κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής.

Το βράδυ που πέρασε με υπεράνθρωπη προσπάθεια οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν η φωτιά να μην μπει μέσα στα εκκενωμένα χωριά της Βρίσας στην ανατολική πλευρά της φωτιάς και Σταυρός στη δυτική πλευρά. Στόχος με την βοήθεια των αεροπυροσβεστικών μέσων, μέχρι το μεσημέρι να ελεγχθούν τα μέτωπα. «Δεν έχει αέρα, ας ελπίσουμε πως μέχρι νωρίς το απόγευμα θα έχουμε καταφέρει να ελέγξουμε τα μέτωπα» λέει στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δυτικής Λέσβου Ανδρέας Αξής.