Ληστεία – μαμούθ στην Κηφισιά: Πέταξαν χρηματοκιβώτιο από τον 1ο όροφο και άρπαξαν 750.000 ευρώ

Ληστεία – μαμούθ στην Κηφισιά: Πέταξαν χρηματοκιβώτιο από τον 1ο όροφο και άρπαξαν 750.000 ευρώ

Οι δράστες επιχείρησαν να πάρουν και δεύτερο χρηματοκιβώτιο

Με λεία που -σύμφωνα με τον επιχειρηματία- ξεπερνάει τις 150.000 ευρώ σε μετρητά και τις 600.000 ευρώ σε κοσμήματα έφυγαν διαρρήκτες που κατάφεραν να εισβάλουν σε εταιρεία στην Κηφισιά λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (20/7).

Οι άγνωστοι δράστες έφτασαν με ένα φορτηγάκι στα γραφεία της εταιρείας, μπήκαν από ένα ανασφάλιστο παράθυρο και κατευθύνθηκαν προς τον 1ο όροφο που υπήρχε το χρηματοκιβώτιο, διαστάσεως 30Χ50 εκατοστών και βιδωμένο στο έδαφος. Με ιδιαίτερη προσπάθεια κατάφεραν να το «ξεκολλήσουν» και να το σπρώξουν μέχρι το παράθυρο, πετώντας το εν συνεχεία στο προαύλιο και φορτώνοντας το στο όχημα με το οποίο είχαν πάει στην εταιρεία.

Σύμφωνα με τον 65χρονο ιδιοκτήτη της επιχείρησης, εκεί υπήρχαν περίπου 150.000 ευρώ σε μετρητά, 250 χρυσές λίρες και τιμαλφή αξίας 600.000 ευρώ. Οι κακοποιοί άδειασαν και μία ταμειακή μηχανή, στην οποία υπήρχαν περίπου 1.000 ευρώ σε μετρητά.

Οι άγνωστοι διαρρήκτες μάλιστα έβαλαν στόχο και προσπάθησαν να αρπάξουν κι ένα δεύτερο χρηματοκιβώτιο, το οποίο όμως δεν μπόρεσαν να μετακινήσουν.

Η διάρρηξη διαπιστώθηκε νωρίς το πρωί, όταν οι πρώτοι υπάλληλοι έφτασαν στην εταιρεία. Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς, ενώ στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια ευρήματα από τον χώρο (σ.σ. γενετικό υλικό και δακτυλικά αποτυπώματα).

Οι κινήσεις των δραστών έχουν καταγραφεί από κλειστό κύκλωμα ασφαλείας, με την ΕΛ.ΑΣ. να εξετάζει τα βίντεο.