Φωτιές στην Αττική: Επείγουσα εισαγγελική έρευνα για τις καταστροφικές πυρκαγιές

Φωτιές στην Αττική: Επείγουσα εισαγγελική έρευνα για τις καταστροφικές πυρκαγιές

Αναζητούνται ποινικές ευθύνες προς πάσα κατεύθυνση

Την παρέμβαση της δικαιοσύνης προκάλεσαν οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στις περιοχές Πεντέλης, Ανθούσας, Γέρακα , Παλλήνης, Ντράφι και Μεγάρων από τις οποίες προκλήθηκαν μεγάλες καταστροφές.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Μαρία Γκανέ, διέταξε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης με στόχο την αναζήτηση ποινικών ευθυνών προς κάθε κατεύθυνση.

Με βάση την παραγγελία της εισαγγελικής λειτουργού προς την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου θα αναζητηθούν ευθύνες για την τέλεση συγκεκριμένων αξιοποίνων πράξεων , όπως εμπρησμός, εμπρησμός δάσους και παράβαση του νόμου προστασίας του περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας, που θα διενεργήσεις ο αρμόδιος εισαγγελές, θα αξιοποιηθούν, άμεσα, αποδεικτικά στοιχεία, πληροφορίες αλλά και ενδεχόμενες μηνύσεις για την αναζήτηση των αιτιών που προκάλεσαν τις πυρκαγιές που είχαν ως αποτέλεσμα τεράστια οικολογική καταστροφή στις περιοχές που επλήγησαν αλλά και σημαντικές ζημιές σε περιουσίες πολιτών.

1
σχόλιο
  1. avatar Μπατμαν

    Εισαγγελική έρευνα πρέπει ΝΑ γίνει πώς βρέθηκαν οί βίλες ΜΕ τις πισίνες Μέσα Στα δάση........

Παρακαλούμε περιμένετε ...