Μεγάλη φωτιά στα Μέγαρα: Οι φλόγες πάνε προς Πευκενέα και πλησιάζουν το Αλεποχώρι – Απειλούν σπίτια στη Ζάχουλη

Μεγάλη φωτιά στα Μέγαρα: Οι φλόγες πάνε προς Πευκενέα και πλησιάζουν το Αλεποχώρι – Απειλούν σπίτια στη Ζάχουλη

Μαύροι καπνοί έχουν ζώσει την περιοχή και δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων - Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Εξαπλώνεται η φωτιά στα Μέγαρα και η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη στην παρούσα φάση. Οι φλόγες πέρασαν τον δρόμο και έχουν κατεύθυνση προς τον οικισμό Πευκενέα, μια κατοικημένη περιοχή και η αγωνία των πολιτών είναι μεγάλη. Ταυτόχρονα, οι φλόγες είναι απειλητικές και πλησιάζουν σε σπίτια στη Ζάχουλη.

Αυτό μεταδόθηκε στο ενημερωτικό δελτίο του Mega, ενώ οι ισχυροί άνεμοι κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την υπόθεση κατάσβεσης σε συνδυτασμό με τοιν πυκνό καπνό που έχει σώσει την περιοχή και μειώνει αισθητά την ορατότητα. Παράλληλα, σύμφωνα με το ΣΚΑΪ και όσα λένε οι κάτοικοι της περιοχής γίνεται μάχη για να μην προχωρήσει η φωτιά το Αλεποχώρι, το οποίο υπολογίζεται ότι βρίσκεται σε απόσταση 4-5 χιλιομέτρων από τις φλόγες.

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις που επιχειρούν. Στο σημείο αυτή την ώρα ενεργούν 75 πυροσβέστες με 24 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 7 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα λειτουργεί για εναέριο συντονισμό. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 13.41 το μεσημέρι και καίει αγροτοδασική έκταση, ενώ στο σημείο πνέουν βόρειοι άνεμοι 4-7 μποφόρ και υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες.

Στις 14.35 στάλθηκε μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους του οικισμού Ζάχουλη Μεγάρων ώστε να απομακρυνθούν προληπτικά από την περιοχή λόγω της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στον οικισμό Ζάχουλη Μεγάρων εκκενώστε τώρα προς Αλεποχώρι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://bit.ly/32VyYzm».

Στη μάχη και αστυνομικοί

Επίσης στην περιοχή βρίσκονται και 49 αστυνομικοί με 25 οχήματα και συνδράμουν με κάθε τρόπο στην κατάσβεση της φωτιάς.

Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Μέγαρα έχει προχωρήσει η ΕΛΑΣ λόγω της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στην περιοχή Βένιζα, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Συγκεκριμένα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην ανώνυμο οδό στο ύψος της συμβολής της με την επαρχιακή οδό Μεγάρων-Αλεποχωρίου με σήμανση προς 'Ανω Αλεποχώρι, καθώς στην επαρχιακή οδό Μεγάρων-Αλεποχωρίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το ύψος της συμβολής της με την ανώνυμη οδό προς 'Ανω Λούμπα έως το ύψος της ανώνυμου οδού προς το οικισμό Πευκενέα.