Μεγάλη φωτιά στην Πεντέλη: Νεκρός άνδρας στην Ανθούσα – Αυτοκτόνησε όταν είδε το σπίτι του να καίγεται

Μεγάλη φωτιά στην Πεντέλη: Νεκρός άνδρας στην Ανθούσα – Αυτοκτόνησε όταν είδε το σπίτι του να καίγεται

Σκληρή μάχη με τα δεκάδες πύρινα μέτωπα σε Πεντέλη, Γέρακα, Παλλήνη - Δείτε εικόνες και βίντεο

Ένας άνδρας 80 ετών έδωσε τέλος στη ζωή του στο σπίτι του που βρέθηκε περικυκλωμένο από τις φλόγες στην περιοχή ανάμεσα σε Παλλήνη και Ανθούσα.

Συνεχίζεται το τιτάνιο έργο της κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς στην Πεντέλη, όπου σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής από τον εκπρόσωπο Γιάννη Αρτοποιό υπάρχουν διάσπαρτες εστίες σε Γέρακα, Ανθούσα, Παλλήνη και Διώνη.

Επιχειρούν 485 πυροσβέστες με 28 ομάδες πεζοπόρα και 120 οχήματα. Στο πεδίο παραμένουν και οι Ρουμάνοι πυροσβέστες.

Για την αεροπυρόσβεση ήδη επιχειρούν πέντε αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό, ενώ έχουν κινητοποιηθεί άλλα τέσσερα αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Συνδράμουν Δασική Υπηρεσία, ΕΚΑΒ, ΓΕΣ, ΟΤΑ και ΕΛΑΣ που διαθέτει 626 αστυνομικούς με 232 οχήματα.

Η Αττική Οδός ενημέρωσε πως λίγο μετά τις 7 το πρωί της Τετάρτης, άνοιξε το ρεύμα προς αεροδρόμιο.

Παράλληλα, λίγο αργότερα άνοιξε και το ρεύμα προς Ελευσίνα.

Αναφορικά με το φυσικό αέριο στο λόφο Έντισον, υπήρξε ελεγχόμενη φωτιά σε παροχή στο Block Α 12. Τα συνεργεία της ΕΔΑ Αττικής είναι στο σημείο και σε συντονισμό με το Πυροσβεστικό Σώμα έγινε ελεγχόμενη αποκοπή του δικτύου. Αυτή την ώρα έχει γίνει πλήρης αποκοπή του αερίου.

Τα συνεργεία της ΕΔΑ Αττικής, βρίσκονται προληπτικά στις περιοχές ενδιαφέροντος (Παλλήνη, Πεντέλη, Γέρακα κλπ), ώστε να είναι εύκολη και γρήγορη πρόσβαση. Είναι με πλήρη διακριτικά ώστε να είναι εμφανής η παρουσία τους στις περιοχές, ενώ το κέντρο επιχειρήσεων της ΕΔΑ Αττικής είναι σε πλήρη ετοιμότητα.