Κόρινθος: Το μοιραίο λάθος που οδήγησε στο θανατηφόρο τροχαίο – Δεν ήξεραν οι γονείς ότι ο 15χρονος είχε πάρει το αμάξι

Κόρινθος: Το μοιραίο λάθος που οδήγησε στο θανατηφόρο τροχαίο – Δεν ήξεραν οι γονείς ότι ο 15χρονος είχε πάρει το αμάξι

Τα νεότερα για την υγεία του 15χρονου οδηγού

Χειρουργήθηκε χθες Δευτέρα ο 15χρονος οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου που οδήγησε στον θάνατο την 18χρονη αδελφή του και έναν 16χρονο έπειτα από το φοβερό τροχαίο που σημειώθηκε στην Εθνική Οδό Κορίνθου – Τριπόλεως.

Σύμφωνα με το MEGA, ο 15χρονος, χειρουργήθηκε στο ισχίο και σύμφωνα με τους γιατρούς του νοσοκομείου, η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ καλή. Παρά το γεγονός ότι φέρει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί στη ΜΕΘ.

Ένα μοιραίο λάθος από τον ανήλικο οδηγό στο 95ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Κορίνθου – Τρίπολης –στο ύψος του Σπαθοβουνίου– ήταν η αιτία της νέας τραγωδίας που γράφτηκε με αίμα στους ελληνικούς δρόμους.

Έκανε όπισθεν γιατί έχασε την έξοδο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, korinthostv.gr.

Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 15χρονος, κινούνταν προς Κόρινθο, όμως έκανε λάθος και προσπέρασε την έξοδο.

Όταν το αντιλήφθηκε αυτό, ο οδηγός αποφάσισε να κάνει όπισθεν -αν και κινούνταν στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας- ώστε να μπορέσει να βγει από την έξοδο και να συνεχίσει στον προορισμό του.

Ο 15χρονος δεν είδε ότι ακολουθούσε άλλο όχημα, ο οδηγός του οποίου δεν πρόλαβε να αντιδράσει, με αποτέλεσμα τα δύο αυτοκίνητα να συγκρουστούν με σφοδρότητα.

«Δεν ήξεραν τίποτα οι γονείς»

Η θεία των δύο αδελφιών αποκάλυψε πως τα παιδιά πήραν κρυφά το δεύτερο κλειδί του αυτοκινήτου της οικογένειας για να πάνε βόλτα.

«Είχε κρύψει ο πατέρας του το κλειδί, αλλά βρήκαν τα παιδιά το δεύτερο κλειδί και έφυγαν τα παιδιά 2:30 τη νύχτα. Δεν ήξεραν τίποτα οι γονείς. Το είχε ξανακάνει μια φορά ο 15χρονος να πάρει τα κλειδιά κρυφά, οι γονείς έκρυβαν τα κλειδιά» ανέφερε μεταξύ άλλων η θεία των παιδιών στον Alpha.

«Τα παιδιά δεν είχαν πιει. Ο δρόμος έχει ένα σημείο που την «πατάνε» όλοι, αν δε στρίψεις σωστά μετά φτάνεις Τρίπολη για να γυρίσεις πίσω. Ήταν 4 μέτρα πιο μπροστά από το σημείο και πήγαν να κάνουν όπισθεν για να γυρίσουν πίσω κατευθείαν αλλά έγινε το τροχαίο», ήταν τα λόγια της.

«Έμαθε ότι πέθανε η αδερφή του και ούρλιαζε. Του το είπε η μαμά του. Τι να πρωτοκρατήσει κρυφό. Το άλλο παιδί που πέθανε ήταν γείτονας, φίλος. Η Αναστασία (η αδερφή) έφυγε ακαριαία, τα παιδιά που πέθαναν κάθονται πίσω και πέθαναν αμέσως» κατέληξε η θεία των δύο παιδιών.