Πάτρα: Η ώρα των ευθυνών για τον θάνατο του 49χρονου έξω από νοσοκομείο

Πάτρα: Η ώρα των ευθυνών για τον θάνατο του 49χρονου έξω από νοσοκομείο

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στον «Άγιο Άνδρεα»

Έκρυθμη είναι η κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας" της Πάτρας μετά το τραγικό περιστατικό με τον άδικο θάνατο του 49χρονου.

Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών δέχεται υβριστικά τηλεφωνήματα από πολίτες, που τηλεφωνούν οργισμένοι και καταφέρονται εναντίον γιατρών και νοσηλευτών.

«Καλούν ανώνυμα πολίτες στο τηλέφωνο των Επειγόντων και μας εξυβρίζουν, υπάρχει οργή για το προσωπικό του νοσοκομείου», αναφέρει γιατρός στον “Άγιο Ανδρέα”.

Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, εξαιτίας του αυξημένου όγκου ασθενών που καλούνται να αντιμετωπίσουν τις τελευταίες ημέρες.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται ο πειθαρχικός έλεγχος των εμπλεκομένων στην υπόθεση.

Οι ποινές αλλά και οι αλλαγές προσώπων που υπηρετούν σε καίρια πόστα του Νοσοκομείου θα αρχίσουν να ανακοινώνονται εντός των επόμενων ωρών και θα αφορούν σε πρόσωπα που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα στην υπόθεση και για τα οποία κρίθηκε πως πρέπει να υποστούν συνέπειες.

Ανάμεσα στη λίστα των «πέντε» είναι και η νοσηλεύτρια που συνομίλησε με τον 49χρονο και του ζήτησε να απευθυνθεί για το πρόβλημα της υγείας του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας στο Ρίο το οποίο εφημέρευε.

Η συγκεκριμένη φέρεται να αντιμετωπίζει την ποινή της δυνητικής αργίας, ενώ από στο «κάδρο» των ευθυνών μπαίνει και δεύτερη νοσηλεύτρια η οποία βρισκόταν στο χώρο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η δεύτερη νοσηλεύτρια η οποία φέρεται ως εμπλεκόμενη στο περιστατικό, και αντιμετωπίζει ποινή σύμφωνα με την εργασιακή σχέση που έχει με το Νοσοκομείο.

Παράλληλα καταλογίζονται ευθύνες σε πρόσωπα που βρίσκονται σε διευθυντικές και άλλες θέσεις του Νοσοκομείου, για τα οποία αναμένεται να ληφθούν μέτρα αντικατάστασής τους. Στις έρευνες με συγκεκριμένες ενέργειες αντικατάστασης προσώπων μπαίνει η Νοσηλευτική Υπηρεσία του Νοσοκομείου, ενώ με την έναρξη της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, αναμένεται να ερευνηθούν τυχόν ευθύνες προσώπων που βρίσκονται και σε άλλες Υπηρεσίες του «Αγίου Ανδρέα», καθώς επίσης και σε παράγοντες που έχουν διοικητικές θέσεις.

Υπενθυμίζεται πως ήδη έχει παραιτηθεί μετά από αίτημα του Υπουργού Υγείας ο διοικητής του Νοσοκομείου Ηλίας Θεοδωρόπουλος.