Σε πύρινο κλοιό το Ρέθυμνο: Μετά τα Σακτούρια, νέο μέτωπο ξέσπασε στα Αμπελάκια

Σε πύρινο κλοιό το Ρέθυμνο: Μετά τα Σακτούρια, νέο μέτωπο ξέσπασε στα Αμπελάκια

Οι φλόγες καίνε και τη νότια και τη βόρεια πλευρά του νομού - Οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης

Πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση στο Ρέθυμνο, αφού εκτός από τη νότια πλευρά του νομού, πλέον έχει ξεσπάει και στη βόρεια και συγκεκριμένα στην περιοχή Αμπελάκια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, στο σημείο επιχειρούν εναέρια μέσα αλλά και ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Κρήτης οι οποίες παρέμεναν στο σημείο υπό το φόβο αναζυπύρωσης, γεγονός που συνέβη νωρίς το μεσημέρι στα Σακτούρια.

Μαρινάκης: Επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

«Η φωτιά ξέσπασε σε αγροτική περιοχή στα Αμπελάκια, Καρέ και από νωρίς επιχείρησαν 2 ελικόπτερα, πλέον έμεινε ένα» αναφέρει στο cretapost o Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γιώργος Μαρινάκης.

«Η φωτιά φαίνεται να τίθεται σύντομα υπό έλεγχο καθώς, αν προλάβουμε, τις δύο ώρες που έχει φως η ημέρα ακόμα θα εξαλειφθεί τελείως το δικό μας πρόβλημα καθώς επιχειρούν ισχυρότατες δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην περιοχή» τονίζει ο κ. Μαρινάκης.

Συγκεκριμένα στα Αμπελάκια, στο βόρειο Ρέθυμνου, επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, 3 υδροφόρες του Δήμου Ρεθύμνου, 1 ομάδα εθελοντών με ντεπόζιτα του μισού τόνου, Διοικητές της Πυροσβεστικής ενώ συνδράμουν όλα τα Σώματα Ασφαλείας.

Οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης ενώ σημειώνεται ότι η μέση ένταση των ανέμων νωρίς το απόγευμα φθάνει τα 6 και τοπικά 7 μποφόρ στην περιοχή της αναζωπύρωσης, ενώ αναμένονται ισχυρότερες ριπές.

Μικρή εξασθένιση αναμένεται από τις βραδινές ώρες, σύμφωνα με τα δεδομένα από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Σημειώνεται ότι στο σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου στον Πλακιά οι μέγιστες ριπές τη Δευτέρα ξεπέρασαν τα 93 km/h.

Δόθηκε εντολή εκκένωσης στα Σακτούρια

«Η φωτιά καίει εκτάσεις στα Σακτούρια ενώ ξέσπασε νέα στα Αμπελάκια» ανέφερε ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου κ. Γιάννης Ταταράκης στο cretapost.

Σημειώνεται ότι με μήνυμα που εστάλη στους κατοίκους του οικισμού από το 112, τους καλεί να προχωρήσουν σε εκκένωση του χωριού. Ωστόσο τελικά οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στην κεντρική εκκλησία του χωριού και είναι όλοι ασφαλείς και καλά στην υγεία τους.

Στο σημείο έχουν ειδοποιηθεί να βρίσκονται σε ετοιμότητα και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ ώστε σε περίπτωση που απαιτηθεί διακομιδή τραυματία να γίνει στο μικρότερο χρονικό διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε την Παρασκευή και έκαιγε για περισσότερα από δύο 24ώρα άφησε πίσω της 15.000 στρέμματα καμένης αγροτικής και χορτολιβαδικής γης.