Γλυφάδα: Θρήνος στην κηδεία του μέλους του πληρώματος του ελικοπτέρου που συνετρίβη στη Σάμο

Γλυφάδα: Θρήνος στην κηδεία του μέλους του πληρώματος του ελικοπτέρου που συνετρίβη στη Σάμο

Τραγική φιγούρα η μητέρα του 49χρονου απόστρατου της Αεροπορίας Στρατού που άφησε πίσω του δύο ανήλικα παιδιά

Στο κλίμα οδύνης πραγματοποιήθηκε στο κοιμητήριο της Άνω Γλυφάδας η κηδεία του 49χρονου Έλληνα διερμηνέα, που έχασε τη ζωή του κατά την πτώση του ελικοπτέρου στη Σάμο την Τετάρτη, ενώ συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς στο νησί.

Πλήθος κόσμου έχει σπεύσει για το τελευταίο «αντίο» στον 49χρονο, ενώ τραγική φιγούρα είναι η μητέρα του, ο σπαραγμός της οποίας ήταν ανατριχιαστικός. Ο 49χρονος Θεόδωρος Βλάχος, ο οποίος ήταν απόστρατος της Αεροπορίας Στρατού, αφήνει πίσω του δύο ανήλικα παιδιά. Το «παρών» στην κηδεία έδωσε και ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ελλάδας, Χρήστος Στυλιανίδης.

Το πυροσβεστικό ελικόπτερο Mi 8 είχε απογειωθεί από Σάμο ώρα 16:39 και το ατύχημα συνέβη στις 17:55. Στην περιοχή που επιχειρούσε κατάσβεση το πυροσβεστικό ελικόπτερο επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι τουλάχιστον 6 μποφόρ. Το πλήρωμα του ελικοπτέρου αποτελούσαν ένας Ρουμάνος, δύο Μολδαβοί και ο Έλληνας μεταφραστής. Στην περιοχή ξεκίνησε άμεσα έρευνες το δεύτερο πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου Mi 8 που συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς και έχει φτάσει επίσης ένας σκάφος του Λιμενικού.

Σώος ανευρέθηκε μόνο ο Μολδαβός μηχανικός του ελικοπτέρου, ενώ ο συμπατριώτης του πιλότος, ο Ρουμάωος και ο Έλληνας ανασύρθηκαν νεκροί από τη θάλασσα. Σε ό,τι αφορά στη διερεύνηση του δυστυχήματος, ο Αερολιμεναρχης Σάμου έχει ενημερώσει την Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων για να προχωρήσει στη διερεύνηση των αιτιών.