Πύρινη κόλαση στο Ρέθυμνο: Νέα πυρκαγιά στον Κόρακα Ροδάκινου

Πύρινη κόλαση στο Ρέθυμνο: Νέα πυρκαγιά στον Κόρακα Ροδάκινου

Μαίνεται η φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα στον Άγιο Βασίλειο - Τραυματίστηκε πυροσβέστης κατά την διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης

Νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο Ρέθυμνο της Κρήτης, στην περιοχή Κόρακας Ροδάκινου και ενώ μαίνεται το πύρινο μέτωπο που εκδηλώθηκε νωρίτερα στον δήμο Αγίου Βασιλείου, απειλώντας τους οικισμούς Ορνέ και Κρύα Βρύσης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Κόρακας Ροδάκινου, όπου σπεύδουν επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Την ίδια ώρα, ανεξέλεγκτη παραμένει η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα στον Άγιο Βασίλειο, όπου καίει σε χορτολιβαδικές και καλλιεργήσιμες εκτάσεις, μεταξύ Κρύας Βρύσης και Ορνέ, ο οποίος εκκενώθηκε προληπτικά.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης τραυματίστηκε ελαφρά ένας πυροσβέστης, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο neakriti.gr o Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, Γιάννης Τατάρακης, «η φωτιά έφτασε 70 μέτρα έξω από τον οικισμό». Με εντολή του δημάρχου της περιοχής έγινε και η απομάκρυνση κατοίκων από την Ορνέ, με τον ίδιο να αναφέρει σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ, ότι «τα χωριά δεν κινδυνεύουν πλέον, η πυρκαγιά έχει πορεία προς τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί από το Ρέθυμνο στην Αγία Γαλήνη και πιστεύω ότι οι πυροσβέστες θα καταφέρουν να την τιθασεύσουν».

Στο σημείο ήδη επιχειρούν δυο ελικόπτερα και ένα της ΕΜΟΔΕ που κατευθύνει τα υπόλοιπα δυο. Στη μάχη ρίχτηκαν όλες οι επίγειες δυνάμεις της Περιφερειακής Ενότητας Ρέθυμνου, καθώς και πυροσβεστικά οχήματα από το Ηράκλειο.