Σε ταλαιπωρεί το αφεντικό σου; Έτσι διαχειρίζεσαι την κατάσταση

Σε ταλαιπωρεί το αφεντικό σου; Έτσι διαχειρίζεσαι την κατάσταση

Τα τρία ψυχολογικά τρικ

Όλοι χρειάστηκε να αλληλεπιδράσουμε κάποτε με ένα δύσκολο αφεντικό που λατρεύει να κάνει τη ζωή μας δύσκολη. Αν η παρουσία του σας ταλαιπωρεί μέχρι σήμερα και σας κάνει να χάνετε τον ύπνο σας το βράδυ, οι ειδικοί έρχονται να σας καθησυχάσουν, προτείνοντας να βάλετε σε εφαρμογή τις τρεις παρακάτω ψυχολογικές ασκήσεις.

Έρευνα έχει δείξει ότι το 75% των Αμερικανών εργαζομένων έχει παραιτηθεί έστω μια φορά εξαιτίας ενός δύσκολου προϊσταμένου κι όχι τόσο επειδή η θέση ήταν απαιτητική.

Σύμφωνα με την ψυχοθεραπεύτρια, Sarah Greenberg, υπάρχουν τρεις απλοί αλλά λυτρωτικοί τρόποι για να εκπαιδεύσετε το μυαλό σας και να συνεχίσετε να διαπρέπετε στη δουλειά σας χωρίς την ενοχλητική παρουσία ενός περίεργου αφεντικού.

Για αρχή, αξιολογήστε την κατάσταση για να καταλάβετε τι ακριβώς συμβαίνει και γιατί νιώθετε έτσι. Μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας διάφορες ερωτήσεις γύρω από τα συναισθήματά σας και στη συνέχεια να προσπαθήσετε να αλλάξετε τον τρόπο που αντιδράτε.

Η επόμενη μικρή άσκηση που μπορείτε να δοκιμάσετε, είναι να επανασυνδεθείτε με το ποιοι πραγματικά είστε και να μην επιτρέπετε πια να σας επηρεάζουν οι συμπεριφορές των άλλων. Γράψτε σε ένα χαρτί για παράδειγμα, τα πιο δυνατά σας σημεία και τις αξίες σας, προσπαθώντας να μην απομακρύνεστε όσο μπορείτε, από τους στόχους σας.

Τέλος, προσπαθήστε να ανακαλύψετε το θετικό μέσα σε μια αρνητική κατάσταση. Αυτό σχετίζεται με τη δική σας πρόοδο γι' αυτό έχει τη μεγαλύτερη σημασία. Μέσα από την εξάσκηση αυτών των τριών κόλπων, θα γίνετε πολύ πιο δυνατοί απ' ό,τι φαντάζεστε μπροστά σε οποιαδήποτε ενοχλητική παρουσία στη δουλειά που θέλει να τεστάρει τις αντοχές και την υπομονή σας.