Φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα: Στο εδώλιο και πάλι η Ρένα Δούρου

Φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα: Στο εδώλιο και πάλι η Ρένα Δούρου

Η Εισαγγελία άσκησε έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης για την πρώην περιφερειάρχη και τέσσερα ακόμη πρόσωπα

Στο εδώλιο του Εφετείου για την υπόθεση της φονικής πλημμύρας στη Μάνδρα θα καθίσει και πάλι η Ρένα Δούρου, μετά την έφεση που άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας κατά της αθωωτικής πρωτόδικης απόφασης.

Μαζί με την πρώην περιφερειάρχη στο εδώλιο θα καθίσουν και τέσσερα ακόμα πρόσωπα που αθωώθηκαν, κατά πλειοψηφία, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας. Πρόκειται για στελέχη από το Δασαρχείο και την Πολεοδομία , που μετά την άσκηση έφεσης θα δικαστούν σε δεύτερο βαθμό.

Πρωτόδικα, για τους χειρισμούς τους στην υπόθεση της καταστροφικής πλημμύρας στη Μάνδρα ,τον Νοέμβριο του 2017, κρίθηκαν ένοχοι οκτώ κατηγορούμενοι οι οποίοι καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης από 4εώς 6 χρόνια ,με ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση. Πρόκειται για δύο αντιπεριφερειάρχες, την επίμαχη περίοδο, την τότε δήμαρχο Μάνδρας και πέντε στελέχη που υπηρετούσαν στην Πολεοδομία και την Υπηρεσία αστυνόμευσης ρεμάτων.

Για «απαράδεκτη έφεση λόγω εκπρόθεσμης άσκησης της» έκανε λόγο ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρένας Δούρου, Θεόδωρος Σχινάς.

Σχολιάζοντας την κίνηση της Εισαγγελίας ο συνήγορος σημείωσε ότι «είχε παρέλθει το 10ημερο που προβλέπεται από την απόφαση επί της αθώωσης ή της ενοχής».

Μάλιστα, τόνισε πως η εισαγγελική έφεση είναι «παντελώς
αναιτιολόγητη και έγινε για να καταστεί η κα Δούρου πολιτικά όμηρη εν όψει των εκλογών».

2
σχόλια
  1. avatar Ένας απόμαχος Ναυτικός

    Δίκαιη απόφαση αλλά πρέπει κι άλλοι να πληρώσουν για παρόμοια εγκλήματα. Αυτοί όλοι οι τοπικοί άρχοντες δήμων και κοινοτήτων επέτρεπαν κι επιτρέπουν έμμεσα (ενεργά η κλείνοντας τα μάτια) την άναρχη οικοδόμηση για ψηφοθηρικούς σκοπούς. Έτσι είναι. Δίκαια πράγματα...

  2. avatar Ολακαλα

    Ας εκλεβε με την νοβαρτις. Θα ήταν αθώα τώρα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...