Μεγάλη απάτη με ψεύτικες συνταγές σε βάρος του ΕΟΠΥΥ – Τέσσερις συλλήψεις

Μεγάλη απάτη με ψεύτικες συνταγές σε βάρος του ΕΟΠΥΥ – Τέσσερις συλλήψεις

Τα μέλη της οργάνωσης απειλούσαν γιατρούς

Μεγάλη απάτη σε βάρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) διακρίβωσε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και συνέλαβε τέσσερα άτομα, που είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση. Αναζητείται ακόμα ένα άτομο.

Τα μέλη της οργάνωσης προμηθεύονταν μεγάλο αριθμό φαρμακευτικών ναρκωτικών δισκίων, μέσω ιατρικών συνταγών που είχαν αρπάξει, ενώ για την έκδοση των συνταγών προέβαιναν στην υποκλοπή προσωπικών στοιχείων ασφαλισμένων.

Στη συνέχεια προσέγγιζαν γιατρούς για τη συνταγογράφηση, είτε παραπλανώντας τους ως προς την πραγματική τους ταυτότητα, είτε προσποιούμενοι υπαλλήλους ιδρυμάτων, πετυχαίνοντας έτσι την έκδοση ψευδών ιατρικών συνταγών και την εξαπάτηση του ΕΟΠΥΥ., που κατέβαλε αποζημίωση για την εκτέλεσή τους. Μάλιστα, σε περίπτωση άρνησης των γιατρών να εκδώσουν τις ιατρικές συνταγές τους εκβίαζαν με απειλές κατά των ίδιων ή συγγενικών τους προσώπων.

Με την μέθοδο αυτή η οργάνωση πέτυχε την έκδοση τουλάχιστον 74 ψευδών ιατρικών συνταγών ναρκωτικών σκευασμάτων, από 9 διαφορετικούς γιατρούς, χρησιμοποιώντας τους ΑΜΚΑ 23 ασφαλισμένων, εν αγνοία τους, που αντιστοιχούν σε 5.520 ναρκωτικά δισκία.