Πειθαρχικός έλεγχος σε δικηγόρους για τις «τηλεδίκες» – Στο… μικροσκόπιο 20 άτομα

Πειθαρχικός έλεγχος σε δικηγόρους για τις «τηλεδίκες» – Στο… μικροσκόπιο 20 άτομα

Ο πρόεδρος του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών έκανε αυτεπάγγελτη παρέμβαση

Στο επίκεντρο πειθαρχικής διαδικασίας βρίσκονται δικηγόροι που φέρονται να πρωταγωνιστούν σε «τηλεδίκες» με αφορμή υποθέσεις που εκκρεμούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Ζήσης Κωνσταντίνου έκανε αυτεπάγγελτη παρέμβαση για το θέμα ασκώντας πειθαρχική δίωξη κατά παντός υπευθύνου δικηγόρου για παραβάσεις του κώδικα δικηγόρων σχετικά με συμμετοχή σε δημόσιες τηλεοπτικές συζητήσεις για εκκρεμείς υποθέσεις.

Η δίωξη, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είναι προσωποποιημένη αλλά ο αρμόδιος εισηγητής θα κληθεί να εξατομικεύσει τις κατηγορίες, ερευνώντας την παρουσία περισσότερων από 20 δικηγόρων.

Στο επίκεντρο του πειθαρχικού ελέγχου φέρονται να βρίσκονται, μεταξύ άλλων, υποθέσεις όπως της Ρούλας Πισπιρίγκου, της Καρολάιν Κράους αλλά και των ηθοποιών Δημήτρη Λιγνάδη και Πέτρου Φιλιππίδη.

Στο πλαίσιο της έρευνα ζητούνται από τους τηλεοπτικούς σταθμούς αντίγραφα εκπομπών των τελευταίων 2 ετών προκειμένου να διαπιστωθεί η συμμετοχή δικηγόρων σε «τηλεπαράθυρα» για τις επίμαχες υποθέσεις.

Παρακαλούμε περιμένετε ...