Θεσπρωτία: Ταυτοποιήθηκαν οκτώ άτομα για επίθεση με οπαδικά κίνητρα

Θεσπρωτία: Ταυτοποιήθηκαν οκτώ άτομα για επίθεση με οπαδικά κίνητρα

Το περιστατικό σημειώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Ταυτοποιήθηκαν ύστερα από πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας τα στοιχεία οκτώ ατόμων, που εμπλέκονται σε υπόθεση οπαδικής βίας, η οποία έλαβε χώρα το βράδυ της 17-12-2021 σε περιοχή της Θεσπρωτίας.

Ειδικότερα, πρόκειται για επτά Έλληνες και έναν αλλοδαπό, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία - κατά περίπτωση - για παραβάσεις των νόμων περί αθλητισμού, όπλων και βεγγαλικών, ληστεία και επικίνδυνη σωματική βλάβη. Πιο αναλυτικά, οι κατηγορούμενοι, μετέχοντας σε ομάδα περίπου 15 ατόμων και εμφορούμενοι από οπαδικά κίνητρα, μετέβησαν με οχήματα σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και επιτέθηκαν με ξύλινα ρόπαλα σε θαμώνες, υποστηρικτές αντίπαλης ομάδας και ακολούθως τράπηκαν σε φυγή.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν έξι άτομα, ενώ προκλήθηκαν φθορές στο κατάστημα. Κατά την έρευνα του χώρου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 9 ρόπαλα και ζευγάρι γάντια που εγκατέλειψαν οι δράστες. Η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας για την ταυτοποίηση όλων των εμπλεκόμενων στην υπόθεση συνεχίζεται.