Μεγάλη φωτιά στο Πόρτο Γερμενό: «Μάχες» των πυροσβεστών σε πολλά μέτωπα – Βελτιωμένη η εικόνα

Μεγάλη φωτιά στο Πόρτο Γερμενό: «Μάχες» των πυροσβεστών σε πολλά μέτωπα – Βελτιωμένη η εικόνα

Το βασικό πύρινο μέτωπο βρίσκεται κοντά στο Αλεποχώρι - Ελέγχεται μαρτυρία για όχημα χωρίς πινακίδες στο σημείο που ξεκίνησε η πυρκαγιά

Σε εξέλιξη είναι η μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης σε δασική έκταση στο Πόρτο Γερμενό, η οποία επεκτάθηκε σε πολλά μέτωπα.

Οι πυροσβέστες με την συνδρομή από αέρος αεροπλάνων και ελικοπτέρων κατάφεραν να περιορίσουν κάποια από τα μέτωπα, ενώ εκφράζεται αισιοδοξία από στελέχη της Πυροσβεστικής, καθώς η εικόνα είναι βελτιωμένη σε σχέση με 3-4 ώρες νωρίτερα. Αυτή την ώρα γίνονται στοχευμένες ρίψεις νερού, ενώ έχει κοπάσει λίγο ο αέρας και δεν απειλούνται σπίτια.

Νωρίτερα κάηκε εξοχική κατοικία, που ήταν στο παραλιακό μέτωπο και κοντά στο σημείο έναρξης της φωτιάς. Σύμφωνα με μαρτυρίες, που επικαλείται η ΕΡΤ, η φωτιά ξέσπασε σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από την παραλία στο Πόρτο Γερμενό, στο σημείο που είναι τα μαγαζιά και τα σπίτια του οικισμού, εκεί όπου υπήρχαν σκουπίδια. Την ίδια ώρα, ελέγχεται μαρτυρία κατοίκου, ότι είδε ένα αυτοκίνητο κοντά στο σημείο έναρξης της φωτιάς χωρίς πινακίδες.

Το 112 κάλεσε νωρίτερα τους πολίτες που βρίσκονται στον Μύτικα, να εκκενώσουν προς Ψάθα, ενώ η Αστυνομία έχει αποκλείσει όλους τους δρόμους που οδηγούν προς το Πόρτο Γερμενό. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική, το βασικό πύρινο μέτωπο βρίσκεται κοντά στο Αλεποχώρι, δηλαδή προς την πλευρά της Ψάθας.

Στα μέτωπα επιχειρούν 130 πυροσβέστες με έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 35 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων και Ρουμάνων πυροσβεστών, καθώς και η ομάδα Συστημάτων μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών. Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 5 αεροπλάν και 6 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα ελικόπτερο για εναέριο συντονισμό. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ, καθώς και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.